Måltidsverksamheten

Vi är cirka 150 personer som lagar och serverar maten i Mölndals stads förskolor, skolor och särskilda boenden. Vår verksamhet är indelad i geografiska områden med tillagnings, mottagnings- och serveringskök. 

Måltider är viktiga i våra liv. Maten ska se god ut, vara näringsriktig, smaka bra och kunna ätas i en trevlig miljö. Vi lagar maten så mycket som möjligt från grunden, med bra råvaror. Vi arbetar för att minska matens klimat- och miljöpåverkan.

Ekologiskt och lokalt

Vårt mål är ha minst 43 procent ekologiska råvaror. Vi jobbar för att ha fler svenska råvaror och köper bland annat svenskt kött, kyckling och ägg, samt lokalproducerade produkter när så är möjligt.

Olika projekt som vi jobbar med

Vi arbetar med olika projekt för att inspirera till matglädje liksom för att bedriva våra verksamheter på ett resurs- och klimatsmart sätt. Vi jobbar med att minska matsvinnet i alla led, från inköp till gästens mat på tallriken.

Exempel på projekt

  • Ett pilotprojekt i tio av Mölndals skolor pågår just nu i samarbete med Generation Waste för att minska matsvinnet i alla led, från inköp till maten på tallriken. Faller projektet väl ut kommer arbetet för att minska matsvinnet även implementeras i övriga skolor samt förskolan.
  • Vi arbetar med Resurssmart äldreboende tillsammans med vård- och omsorgsförvaltningen, för att minska matsvinnet.
  • Vi jobbar aktivt med måltidspedagogik i förskolor och skolor för att stimulera barns nyfikenhet och intresse för mat.
  • Vi arbetar just nu med att digitalisera vårt egenkontrollprogram.

Kul att veta...

  • Nu inför vi tre-rätters middagar varje fredag på alla äldreboenden.
  • Vi har infört vildsvinskött på menyn både inom förskolaskola och stadens äldreboenden, något som visat sig vara mycket uppskattat. Vildsvinskött är en god men samtidigt outnyttjad och klimatsmart resurs.

Fakta om måltidsverksamheten

  • Vi är cirka 150 anställda.
  • Vi har totalt 66 kök, varav 49 är tillagningskök, fyra är mottagningskök och 13 är serveringskök.
  • Vi tillagar ungefär 11. 700 luncher varje vardag i våra kök.

Kontakt

Sommaröppettider (t o m 12/8)
måndag 8.00-16.30
tisdag     8.00-16.30
onsdag   8.00-16.30
torsdag  8.00-16.30
fredag    8.00-15.00

Dela på:

Senast uppdaterad