Nämnden för överförmyndare i samverkan

Nämnden för överförmyndare i samverkan, fd överförmyndarnämnden är en kommunal myndighet och har som uppgift att kontrollera det arbete som gode män, förvaltare och förmyndare utför. Nämndens huvudsakliga uppgift är att skydda underåriga och vuxna som helt eller delvis saknar beslutskompetens från rättsförluster.

Sedan den 1 januari 2019 finns det en gemensam överförmyndarnämnd för Mölndal, Kungsbacka, Härryda och Partille. Nämnden har sammanträde i Mölndal en gång i månaden. Länsstyrelsen är nämndens tillsynsmyndighet och gör därför inspektioner med jämna mellanrum. Öckerö ingår inte i den gemensamma nämnden, utan har en egen överförmyndare.

Nämnden utgår från följande lagar

• Föräldrabalken
  • Lagen om god man för ensamkommande barn
  • Förmynderskapsförordningen
  • Kommunallagen
  • Förvaltningslagen

Överförmyndare i samverkan
Postadress: 431 82 Mölndal
Besöksadress: Stadshuset,
ingång Knarrhögsgatan 5
ofs@molndal.se

Telefontider
måndag 10.00-12.00
tisdag 10.00-12.00
onsdag 10.00-12.00
fredag 10.00-12.00

Om du inte har möjlighet att kontakta oss per telefon under telefontiden kan du maila till oss så hör vi av oss.

Besökstider
måndag - fredag 10.00-12.00
Handläggarna kan ej ta emot besök på torsdagar

Senast uppdaterad 2019-11-28 13.27