Årets superkommun 2021

År 2021 utsågs Mölndals stad till Årets superkommun. En växande kommun med stark arbetsmarknad och god ekonomi är några av de faktorer som lyfts.

Guldfärgad symbol för superkommun. Innehåller texterna: växande kommun, rikt näringsliv, blomstrande kulturliv, god ekonomi, nytt badhus och attraktiv läge.

Tidningen Dagens samhälle rankar varje år Sveriges 290 kommuner i 18 kategorier.

Allt från hur många företag som finns och vilken utbildningsnivå kommuninvånare har till frågor om hur kommunerna sköter sitt kärnuppdrag inom skola, vård och omsorg.

Mölndal ingår i kategorin storstads- och storstadsnära kommuner tillsammans med 45 andra kommuner.

Att bli årets superkommun är ett kvitto på att det går bra för Mölndal. Vi är på rätt väg, vi tar rätt beslut och gör rätt saker för Mölndal och dess medborgare. Självklart finns det mycket att jobba vidare med och utveckla och det ska vi fortsatt göra, säger Kristian Vramsten (M), kommunstyrelsens ordförande.

Om utmärkelsen

Utifrån mätningar och jämförelser med landets alla kommuner rankas Mölndals stad sammantaget bland de högsta i landet i kategorin storstads- och storstadsnära kommuner. 2022 kom vi på en tredje plats och Härryda kommun hamnade på förstaplats. Som alltid i en bred verksamhet finns det saker att förbättra och det ska vi fortsätta göra.

Dela på:

Senast uppdaterad