Digital studie- och yrkesvägledare, Konrad

Konrad är en digital studie- och yrkesvägledare. Appen är tillgänglig för dig som elev oavsett var du befinner sig när du har en fråga.

Varje år ställs elever i grundskolan inför ett av de största valen hittills, gymnasievalet. För att göra valet lite lättare har Mölndals stad tagit fram en app där du själv kan se dina antagningspoäng, göra programtester och läsa mer om vilka yrken som finns på arbetsmarknaden.

Självkännedom

För att du ska kunna göra ett välgrundat gymnasieval så är det bra om du vet vad du är bra på och vad du har lite svårare för. Vilka ämnen du tycker är extra intressanta och vilka situationer du känner dig bekväm i.

För att kunna göra ett välgrundat gymnasieval så erbjuder Konrad alla elever möjligheten att göra ett personlighetstest och ett programtest. I testet får du svara på många frågor för att få inspiration om vilka program som passar dig och dina intressen.

Inspiration om olika yrken direkt i appen

Ett vanligt problem som studie- och yrkesvägledare upplever är att det finns en brist i kunskapen om vilka yrken som finns. I Sverige har vi 8600 olika yrken, men om du frågar någon kan de flesta inte nämna över 40. Om du som ska välja en utbildning och ett framtida jobb inte ens vet om att de flesta yrken existerar så är det svårt att göra ett välgrundat gymnasieval.

För att öppna upp elevernas ögon och hjälpa dig att göra ett gymnasieval som passar dig så finns det möjlighet att i appen läsa om veckans yrken. Varje vecka publiceras information om två nya yrken där du kan lära sig mer om yrkesrollen och få inspiration inför gymnasievalet.

Tillgång till information dygnet runt

För att verkligen kunna vara en digital studie- och yrkesvägledare så måste Konrad kunna ge svar på alla frågor, oavsett vilken tid på dygnet det är. Av denna anledning så har Konrad en flik som heter ”Information” där du kan hitta svar på de vanligaste frågorna som berör gymnasievalet.

Där kan du läsa information om hur gymnasievalet går till, viktiga datum, hur de olika gymnasieprogrammen ser ut, vad meritvärden är och mycket, mycket mer.

Kontakt

Om du upplever att det finns frågor som Konrad inte kan svara på eller om du hellre vill träffa en fysisk studie- och yrkesvägledare så går det att boka ett möte i appen. Under fliken ”Kontakt” kan du själv fylla i ett formulär för att snabbt bli kontaktad av en studie- och yrkesvägledare.

Med Konrad kan alla elever runt om i Västra Götalandsregionen få hjälp att komma i kontakt med studie- och yrkesvägledare. Om du studerar i en annan kommun kan du använda dig av formuläret och fylla i rutan att du läser i en annan kommun. Då ser vi till att rätt studie- och yrkesvägledare i den andra kommunen kontaktar dig.

Utvecklad med modern teknik - testa den idag!

Konrad är utvecklad i den moderna tekniken Progressive Web App (PWA). Det innebär att den beter sig precis som en vanlig app men den levereras via webben i stället för att användaren måste hämta den från en App store. Tekniken gör att den fungerar off-line och startas som en vanlig App från en ikon på skärmen.

Du kan själv ladda ned appen via hemsidan:

  • SYV Konrad, för bästa upplevelse och funktionalitet bör den användas via mobilen och läggas till på hemskärmen.

Kontakt

Öppettider
måndag 8.00-16.30
tisdag     8.00-16.30
onsdag   8.00-16.30
torsdag  8.00-18.00
fredag    8.00-16.30

Dela på:

Senast uppdaterad