Mölndal i omställning och diversitet
Projektet MOD, Mölndal i omställning och diversitet, handlar om att stärka personer som står långt ifrån arbetsmarknaden. Projektet pågår i tre år, till och med januari 2028.
Vi är en av flera aktörer som samverkar inom ramen för projektet MOD. MOD står för Mölndal i omställning och diversitet.
Syftet med projektet är att stötta personer som bedöms stå långt från arbetsmarknaden och saknar pågående insatser via Arbetsförmedlingen. Inom ramen för projektet kommer målgruppen att få ta del av insatser i form anpassade utbildningar och arbetsträning/praktik samt ytterligare jobbstärkande aktiviteter.
Projektet pågår i tre år, från 1 februari 2025 till 31 januari 2028. Planen är att totalt sjuttio deltagare vara med i kompetenshöjande insatser – tjugo under 2025 och tjugofem per år under 2026 och 2027.
MOD är ett ESF-projekt (europeiska socialfonden).
I projektet MOD samverkar vi med Coompanion, Vägen ut! och det lokala näringslivet. Coompanion hjälper till att starta nya företag och utvecklar företag som redan kommit igång, med stort fokus på kooperativ. Vägen ut! är Sveriges största franchisekedja av sociala företag.
Dessutom sker samverkan i projektet internt i Mölndals stad mellan social- och arbetsmarknadsförvaltningen, utbildningsförvaltningen och stadsledningsförvaltningen.
Kommunfullmäktige i Mölndals stad fattade 2022 ett beslut om att främja socialt företagande i Mölndal och det finns en policy för stadens samverkan med sociala företag.
Relaterad information
- Vårt utvecklingsarbete (Coompanion) En bit ned på sidan finns information om projektet MOD.
- Vägen ut! (Vägen ut! kooperativen)
- Policy för stadens samverkan med sociala företag

Kontakt
Anders Nordberg Markhede
Enhetschef
Social- och arbetsmarknadsförvaltningen
031-315 11 74
anders.nordberg-markhede@molndal.se
Hjälpte den här informationen dig?
Tack
Din synpunkt hjälper oss att göra webbplatsen bättre, för alla.