Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate
Mölndals stads startsida

Budröstning och ambulerande röstmottagare

Om du på grund av sjukdom, funktionsnedsättning eller hög ålder inte kan ta dig till en vallokal eller förtidsröstningslokal kan du rösta genom bud. För dig som saknar möjlighet att själv ordna med bud och vittne tillhandahåller valnämnden i Mölndals stad ambulerande röstmottagare.

Budröstning

Budröstning innebär att någon annan än du själv transporterar rösten till vallokalen eller till en lokal för förtidsröstning. Läs mer på valmyndighetens hemsida om vem som kan vara bud och vittne.

Du behöver ett särskilt material för att rösta med bud. Materialet kan beställas hos Valmyndigheten, men finns också på följande ställen i Mölndal stad:

  • Stadshusets informationscentral (Göteborgsvägen 11-17).
  • Biblioteken i Mölndal stad under förtidsröstningsperioden
  • Samtliga vallokaler på valdagen

Valsedlar kan du eller den som hjälper dig hämta på alla ställen där man kan rösta eller beställa direkt från partierna. Förtidsröstningen med bud får börja 24 dagar före valdagen.

Ambulerande röstmottagare

För dig som saknar möjlighet att själv ordna med bud och vittne tillhandahåller valnämnden i Mölndals stad ambulerande röstmottagare. Ambulerande röstmottagare ersätter, efter ändringar i vallagen, det som förut kallades kommunala bud. Skillnaden mellan bud och ambulerande röstmottagare är att budet endast är en transportör av väljarens röst. De ambulerande röstmottagarna däremot tar emot röster på samma vis som i en förtidsröstningslokal.

Valnämnden har förordnat:

  • Carina Grunditz
  • Yvette Hedlund
  • Josefin Ludvigsson
  • Therese Tanner

till ambulerande röstmottagare i samband med 2018 års val.

Samtliga röstmottagare är tjänstemän anställda av Mölndals stad och legitimerar sig alltid vid hembesök.

När kan jag få hjälp?

De ambulerande röstmottagarna är tillgängliga perioden den 22 augusti t.o.m. den 7 september 2018. Besök sker efter överenskommelse och endast vardagar under kontorstid kl. 8.00-15.00.

Hur bokar jag?

Bokning kan ske 20 augusti - 6 september, måndag - fredag kl. 08.30-15.30 på följande sätt:

Bokning per telefon: 031-315 13 12

Bokning per e-post till carina.grunditz@molndal.se. Glöm inte att ange namn, adress, telefon, och eventuell mobiltelefon.

Röstning med de ambulerande röstmottagarna går till så här:

De ambulerande röstmottagarna har har med sig partivalsedlar
och blanka valsedlar. Om du vill personrösta måste du ordna egna namnvalsedlar. Du behöver ha röstkort och en giltig id-handling. Din röst ska göras i ordning på samma sätt som en förtidsröst i en lokal för förtidsröstning. Röstmottagarna tar sedan med sig fönsterkuvertet med din röst till valkansliet som ser till att det på valdagen kommer till det valdistrikt du tillhör.

Kontakt

Carl Henrik Ronge
Valnämndens sekreterare
031-315 12 65
carl.henrik.ronge@molndal.se

Hjälpte den här informationen dig?

|

Dela på:

Senast uppdaterad 2018-08-06 10.23