Mat på vård- och omsorgsboenden

Vi serverar måltider som är goda och näringsrika för dig som bor på vård- och omsorgsboenden eller äter som gäst på en av våra restauranger.

Kvalitet och miljö

Maten vi serverar är lagad från grunden och vi använder råvaror som är anpassade efter säsong. Vi strävar efter att allt kött och fågel som vi serverar är svenskt. All fisk vi köper är MSC-märkt och mycket av fisken kommer från Göteborgs fiskhamn. Vår målsättning är att öka inköpen av ekologiska livsmedel.

Näringssammansättning

Matsedeln komponeras av våra köksmästare och följer Livsmedelsverkets tallriksmodell som är anpassad för äldre. Det innebär många små, näringsrika måltider utspridda över dagen. För en bra balans av näring och energi är andelen kolhydrater lägre och andelen protein och fett högre än den normala tallriksmodellen.

Menyer

Menyn för vård- och omsorgsboenden finns både på webben och i appen Omsorgen.

Huvudmålet serveras vid lunchtid och kvällsmaten är en lättare varm måltid med lite färre ingredienser. På vardagar finns det två lunchrätter att välja mellan. Varje dag serveras dessert till lunchen. Till kvällsmål serveras alltid två alternativ.

Varje fredag bjuder på trerättersmiddag. Vid högtider och speciella tillfällen serverar vi särskilda måltider.

Matserveringar

Några av restaurangerna på Mölndals stads vård- och omsorgsboenden är öppna för besökande matgäster. Här kan också du som är pensionär äta lunch till subventionerat pris.

För besökande matgäster

Restaurangerna på dessa vård- och omsorgsboenden har öppet varje dag och du behöver inte boka plats. Välkommen att äta hos oss!

Öppettider och priser

  • Lunch serveras klockan 12–13.30.
  • Fässberg har enbart take-away-lunch på helgerna.
  • Pris 90 kronor. Du som är 66 år och äldre, eller kan uppvisa ett pensionsintyg, kan äta lunch på vård- och omsorgsboenden för 75 kronor.

Lunch på Frejagymnasiet

På utbildningsrestaurangen Freja kan du också äta lunch vissa vardagar.

Hemleverans av mat

För dig som behöver stöd när det gäller mat i hemmet finns olika möjligheter. Du kan få hjälp att beställa hem både livsmedel och färdiga måltider.

Kontakt

Serviceförvaltningen
Torggatan 1A
431 35 Mölndal
031-315 10 00 kontaktcenter
kontakt@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad