Program Träffpunkter för seniorer

Träffpunkterna har program med olika aktiviteter på flera platser i Mölndal, Kållered och Lindome.

promenad

Tänk på att stanna hemma om du har förkylningssymtom.

Vårprogram 2023

Välkommen till din träffpunkt, till bilioteken eller till stadshuset för att hämta vårens program för träffpunkterna i Mölndal.

Alla programpunkter med föranmälan finns direkt här på sidan. Scrolla ner så kommer de i turordning efter datum. För flera programpunkter finns länkar dierekt till anmälan.

Varje vecka kan du välja mellan flera olika aktiviteter. Det finns exempelvis gympa, Canasta, promenadgrupper, korsord och handarbete. De flesta av aktiviteterna i veckoprogrammet är återkommande termin efter termin, men det startas också nya grupper allt eftersom.

I bland arrangeras föreläsningar eller större evenemang, dessa publiceras i stadens evenemangskalender och som anslag på respektive träffpunkt. Du väljer de aktiviteter som passar dig oavsett i vilken del av Mölndal stad du bor.

Välkommen att höra av dig om du har frågor som rör programmet.

Grupper och kurser med föranmälan

Nedan följer aktiviteter med föranmälan. Närmaste startdatum står överst. För övriga programpunkter som föreläsningar, musik och veckoprogram se tryckt program.

Webbanmälan finns för vissa aktiviteter i programmet.
Vill du ha hjälp att anmäla dig ringer du till din träffpunkt så tar vi emot din anmälan. Anmäler du dig här på sidan klickar du på länken "anmäl dig här" vid respektive aktivitet och du kommer till en sida med uppgifter att fylla i.

Handla tryggt på Internet - start 7 februari

Möjligheterna för att handla hemifrån via internet är enorma. Det finns ett stort utbud tillgängligt och det är bekvämt då man kan handla i lugn och ro och få varor levererat hem till sin dörr om man så vill. Men hur gör man egentligen?
I denna nybörjarkurs på 8 tillfällen går vi igenom steg för stef de olika momenten som ingår. Vi har ett testprogram så du behöver inte handla på riktigt för att lära dig hur du gör.
I kursen ingår även ämnen som betalsätt, säkerhet och hur man byter eller returernar varor. Ledare för kursen är Kristina och Jenny som jobbar med digital inkludering. De har båda god vana att handleda dig som inte är van eller känner dig osäker på internet.

Plats: Stadsbiblioteket i Mölndal
Tid: Tisdagar kl. 12-13, 7 februari -28 mars

Plats: Kållereds bibliotek
Tid: Onsdagar kl. 12-13, 15 februari - 5 april

Föramälan: Tel. 031- 315 20 50. Kursen har ett begränsat antal platser.
Kostnad: ingen kostnad

Seniorgympa på Åby Arena - start 7 februari

En lite tuffare seniorgympa för hela kroppen enligt Friskis och Svettis koncept soft. Britta Björk leder dig genom detta energifyllda pass för hela kroppen. Gympan är hoppfri och du anpassar övningarna utifrån dina egna förutsättningar.
Rörelserna och känslan följer musikens karaktär. från glatt och energifyllt, kraftfullt och bestämt till mjukt och harmoniskt. Här tränar du sånt som din kropp är gjord för. Du sträcker och roterar, trycker ifrån, sviktar och går.

Plats: Åby Arena, Åbyvägen 12
Tid: tisdagar kl. 10.30-11.30 med start 7/2-25/4

Föramälan: Anmäl dig här. Föranmälan är bindande.
Kostnad: 500 kr. för alla 12 tillfällen.

Senioryoga på Åby Arena - start 9 februari

Göte Lundin leder dig genom ett pass med stående, sittande och liggande positioner. I yogan tränas rörlighet, uthållighet, styrka, balans och andning, och du gör det som det känns bra för dig och din kropp. Göte har lång erfarenhet av
flera olika sorters yoga och anpassar rörelser för nybörjare såväl som för dig som yogat tidigare. Mattor finns att låna men ta gärna med din egen.

Plats: Åby Arena, Åbyvägen 12
Tid: torsdagar kl.11-12, med start 9/2-27/4

Föramälan: Anmäl dig här. Föranmälan är bindande.
Kostnad: 500 kr. betalas med faktura.

Shared reading - gemensam läsning -start 22 februari

Shared Reading är ett koncept där människor möts och samtalar om en kortare text. University of Liverpool utvecklade metoden som sägs vara bra för både hälsan och läslusten. Gemensam läsning passar både dig som är van läsare och dig som är ovan. Det är bibliotikarien som läser och du behöver inte förbereda dig på något sätt.

Plats: Stadsbiblioteket i Mölndal, Bergmansgatan 31

Tid: 22 februari, 8 mars, 22 mars, 5 april, 19 april, kl. 10.45-12.30. Vi börjar med fika!

Föramälan: Anmäl dig på telefon till Träffpunkten Centrum på 031-315 20 50
Kostnad: ingen kostnad

Vi pratar om livet -en samtalsgrupp för dig man, 70 plus.
Informationsträff 28 februari

Välkommen till 8 samtalsträffar med tema livet. Vi fikar och delar med oss av erfarenheter från våra liv. Att få prata om hur man har det, hur det varit och hur det kan bli är viktigt, inte minst när man kommit upp i ålder. Att gemensamt och fritt dela sina erfarenheter med andra påverkar välmåendet positivt. Du bidrar med din berättelse, hur du tänker och känner och lyssnar på andras. Du får samtidigt chans att lära känna nya personer. Att ingå i ett sammanhang och gemenskap är viktigt för alla.

Tisdag 28 februari kl. 13.00 hålls ett informationsmöte med samtalsledaren i Café Möllans grupprum Göteborgsvägen 19-21. Vill du hellre ställa frågor i lugn och ro? Ring Träffpunkten Centrum på telefon 031- 315 20 50.
Gruppen sker i samarbete med Hjärnkoll, som arbetar för psykisk hälsa.

Kostnad: ingen kostnad
Anmälan: 031-315 20 50

Qigong - start 7 mars

Ragna Forsberg, auktoriserad Qi Gonginstruktör i Biyunmetoden, förklarar sambanden mellan rörelse, koncentration, naturen och dess stärkande effekter. Metoden passar de allra flesta. En metod som kan motverka stressrelaterade problem samt stärka fysisk och mental balans. Qi Gong har en systematisk
Genomgång av hela kroppen med långsamma, mjuka rörelser och naturlig andning. Välkommen till en behaglig samvaro!

Plats: Mötesplats Åby, Katrinebergsgatan 6
Tid: tisdagar kl.12-13, med start 7/3-9/5

Föramälan: Anmäl dig till studieförbundet vuxenskolan på Tel. 031-874 746 eller 0722-003650 eller maila till molndal@sv.se Föranmälan är bindande. 
Kostnad: 300 kr. betalas med faktura.


Kontakt Träffpunkten

Lindome 031-315 26 43 Almåsgången 1
Kållered 031-315 28 17 Brattåsgården
Centrum 031-315 20 50 Göteborgsvägen 19-21

Facebook

För att få uppdateringar om aktiviteter, sommarcaféet och annat smått och gott, följ oss på Senior i Mölndal.

Kontakt

Vård- och omsorgsförvaltningen
Göteborgsvägen 11-17
Post: Göteborgsvägen 7, 431 82 Mölndal
031-315 10 00 kontaktcenter
031-315 27 49 fax
kontakt@molndal.se

Text

Text

Dela på:

Senast uppdaterad