Hälsofrämjande aktiviteter

Anhöriglots erbjuder hälsofrämjande aktiviteter med syfte att ge anhöriga återhämtning, avkoppling och omväxling.

Massage

Massage gör oss lugnare, mer avslappnade och har rehabiliterande och förebyggande effekter för både kropp och själ. Massagen Anhöriglots erbjuder anhöriga utförs på Dalens Hälsoklinik. Du anmäler dig till Anhöriglots för att få din värdecheck. Vid anmälan kommer vi att fråga hur din anhörigsituation ser ut. Med värdechecken kan du sedan själv boka in din tid. Vi har begränsat antal värdecheckar.

Anmälan: Anhöriglots 031-315 26 25, anhoriglots@molndal.se 

Bokning: Dalens Hälsoklinik tfn 031-29 97 30 eller boka tid direkt på hemsidan dalenshalsoklinik.se
En värdecheck avser en massage på 25 minuter. Du behöver ha din värdecheck med dig vid besöket.

Medicinsk yoga

Mediyoga är en terapeutisk yogaform som används inom svensk hälso- och sjukvård. Genom mjuka enkla rörelser, avslappning och meditation stimuleras och stärks kroppens självläkande system. Den medvetna andningen går som en röd tråd genom hela yogapasset. De flesta övningarna går att göra både på yogamatta och stol, vilket gör att alla kan delta utifrån egen förmåga och dagsform. Övningarna är långsamma och inkännande, utan krav eller prestation.

Svensk forskning har visat att Mediyoga har god effekt mot bland annat stress, rygg-, hjärt- och sömnproblem, högt blodtryck, oro och ångest. Kärnan i Mediyoga är att skapa ökad balans fysiskt, mentalt och emotionellt. Yogan leds av Anna-Karin Johansson, diplomerad instruktör.

Datum och tid: Tio fredagar med start den 24 september klockan 11.00-12.30.

Anmälan: Anhöriglots031-315 26 25 anhoriglots@molndal.se

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad