Hälsa och välmående

Anhöriglots erbjuder hälsofrämjande aktiviteter med syfte att ge anhöriga återhämtning, avkoppling och omväxling.

Mindfulness i naturen

Mindfulness i naturen erbjuder dig återhämtning och en paus från vardagens alla krav, intryck och beslut. Vi går långsamt och delvis i tystnad och stannar till för att under guidning rikta uppmärksamheten mot våra sinnen. Vi övar oss i att lägga märke till tankar, känslor och försöker vara närvarande i nuet och låta naturen ge oss lugn. Vi rör oss långsamt i skogen på stigar och ibland på ojämnt underlag. Gruppen guidas av Frida Wilhelsmsson, PhD och diplomerad mindfulnessinstruktör.

När: 7, 14, 21 och 28 september kl. 17.30-19.00
Plats: Samling på parkeringen vid Stensjön (Brostugan) John Halls väg. Närmaste busshållplats: Gunnebo Park.
Anmälan: Maila till anhoriglots@molndal.se eller ring 031 315 26 25, anmälan avser samtliga kurstillfällen 

Relax och snack för NPF-föräldrar

Dessa kvällar består av avkoppling, återhämtning och prat med andra kvinnor i liknande situation. Träffarna inleds med mindfulnessövning för att landa i nuet. På Streteredsbadet finns varmvattenbassäng och bubbelpool. Du anmäler dig till respektive tillfälle.
Kvällarna arrangeras av Attention Mölndal och Anhöriglots i samverkan, i hopp om en skön stund för dig som är NPF-förälder.

När: Fem måndagar klockan18.30-20.30 datum 29/8 endast kvinnor, 26/9 både kvinnor och män, 24/10 endast kvinnor och 28/11 både kvinnor och män
Plats: Streteredsbadet, Ängbackevägen 7B, Kållered
Anmälan: molndal.attention.se

Medicinsk yoga

Mediyoga är en terapeutisk yogaform som används inom svensk hälso- och sjukvård. Genom mjuka enkla rörelser, avslappning och meditation stimuleras och stärks kroppens självläkande system. Den medvetna andningen går som en röd tråd genom hela yogapasset. De flesta övningarna går att göra både på yogamatta och stol, vilket gör att alla kan delta utifrån egen förmåga och dagsform. Övningarna är långsamma och inkännande, utan krav eller prestation.

Svensk forskning har visat att Mediyoga har god effekt mot bland annat stress, rygg-, hjärt- och sömnproblem, högt blodtryck, oro och ångest. Kärnan i Mediyoga är att skapa ökad balans fysiskt, mentalt och emotionellt. Yogan leds av Anna-Karin Johansson, diplomerad instruktör.

När: 10 tillfällen med start fredag 23 september, klockan 13-14.30
Plats:
Dansstudion på Aktiviteten, Frejagatan
Anmälan:
Maila till anhoriglots@molndal.se eller ring 031 315 26 25, anmälan avser samtliga kurstillfällen

Qi gong

Denna qi gong ger en systematisk genomgång av hela kroppen med långsamma, mjuka rörelser och naturlig andning. Träningen passar de flesta och alla är välkomna, nybörjare eller mer van utövare. Tag med vattenflaska och ha gärna mjuka kläder.

När: 10 tillfällen med start tisdag 27 september, klockan 11-12
Plats:
Mötesplats Åby
Anmälan:
Maila till anhoriglots@molndal.se eller ring 031 315 26 25, anmälan avser samtliga kurstillfällen 

Massage

Massage gör oss lugnare, mer avslappnade och har rehabiliterande och förebyggande effekter för både kropp och själ. Massagen Anhöriglots erbjuder anhöriga utförs på Dalens Hälsoklinik. Du anmäler dig till Anhöriglots för att få din värdecheck. Vid anmälan kommer vi att fråga hur din anhörigsituation ser ut. Med värdechecken kan du sedan själv boka in din tid. Vi har begränsat antal värdecheckar.

Anmälan: Anhöriglots 031-315 26 25, anhoriglots@molndal.se 

Bokning: Dalens Hälsoklinik tfn 031-29 97 30 eller boka tid direkt på hemsidan dalenshalsoklinik.se
En värdecheck avser en massage på 25 minuter. Du behöver ha din värdecheck med dig vid besöket.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad