Hälsofrämjande aktivititer

Anhöriglots erbjuder hälsofrämjande aktiviteter med syfte att ge anhöriga återhämtning, avkoppling och omväxling.

För att så många anhöriga som möjligt ska kunna ta del av utbudet får du anmäla dig till en hälsofrämjande aktivitet. Vid anmälan frågar vi dig hur din anhörigsituation ser ut och på vilket sätt du stöttar din närstående. 

Kurs i stress- och utmattningshantering

En kurs där du får verktyg att ta dig ur en stressad kropp och utmattad hjärna. Du får lära dig vad som händer i kroppen vid stress och hur du kan känna av tidiga varningssignaler. Varje vecka innehåller ett specifikt tema där ni tillsammans varvar teori och praktiska övningar/yoga. Du deltar utan krav på prestation. Kursen leds av Emma Guldner, mediyogaterapeut med kunskap inom stress och utmattning.

När: sex tillfällen med start måndag 6/2 kl. 19.00-20.30
Plats: Ditt Yogarum, Gamla Riksvägen 42, Kållered.
Anmälan: 031-315 26 25 eller anhoriglots@molndal.se

Medicinsk yoga

Mediyoga är en terapeutisk yogaform som används inom svensk hälso- och sjukvård. Genom mjuka enkla rörelser, avslappning och meditation stimuleras och stärks kroppens självläkande system. Den medvetna andningen går som en röd tråd genom hela yogapasset. De flesta övningarna går att göra både på yogamatta och stol, vilket gör att alla kan delta utifrån egen förmåga och dagsform. Övningarna är långsamma och inkännande, utan krav eller prestation.

Mediyoga har god effekt mot stress, rygg-, hjärt- och sömnproblem, högt blodtryck, oro och ångest. Kärnan i Mediyoga är att skapa ökad balans fysiskt, mentalt och emotionellt. Yogan leds av Anna-Karin Johansson, diplomerad instruktör.

När: 10 tillfällen med start fredag 24 februari, klockan 13-14.15, uppehåll 7/4, sista tillfället 5/5.
Plats:
Dansstudion på Aktiviteten, Frejagatan
Anmälan:
Maila till anhoriglots@molndal.se eller ring 031 315 26 25, anmälan avser samtliga kurstillfällen

Qi gong

Qi gong har en systematisk genomgång av hela kroppen med långsamma, mjuka rörelser och naturlig andning. Qi gong kan motverka stressrelaterade problem samt stärka fysisk och mental balans. Ledare är Ragna Forsberg. Träningen passar de flesta och alla är välkomna, nybörjare eller mer van utövare. Tag med vattenflaska och ha gärna mjuka kläder.

När: 10 tillfällen med start tisdag 7 mars, klockan 12.00-13.30
Plats:
Mötesplats Åby, Katrinebergsgatan 6
Anmälan:
Maila till anhoriglots@molndal.se eller ring 031 315 26 25, anmälan avser samtliga kurstillfällen 

Mindfulness i naturen

Mindfulness i naturen erbjuder dig återhämtning och en paus från vardagens alla krav, intryck och beslut. Vi går långsamt och delvis i tystnad och stannar till för att under guidning rikta uppmärksamheten mot våra sinnen. Vi övar oss i att lägga märke till tankar, känslor och försöker vara närvarande i nuet och låta naturen ge oss lugn. Vi rör oss långsamt i skogen på stigar och ibland på ojämnt underlag. Gruppen guidas av Frida Wilhelmsson, PhD och diplomerad mindfulnessinstruktör.

När: onsdagar kl. 17.30-19.00 varannan vecka 12/4, 26/4, 10/5 och 24/5.
Plats: Samling på parkeringen vid Stensjön (Brostugan) John Halls väg. Närmaste busshållplats: Gunnebo Park.
Anmälan: Maila till anhoriglots@molndal.se eller ring 031 315 26 25, anmälan avser samtliga kurstillfällen  

Massage

Massage gör oss lugnare, avslappnade och har både rehabiliterande och förebyggande effekter för både kropp och själ. Massagen Anhöriglots erbjuder anhöriga utförs på Dalens Hälsoklinik. Du anmäler dig till Anhöriglots för att få din värdecheck. Vid anmälan kommer vi att fråga hur din anhörigsituation ser ut. Med värdechecken kan du sedan själv boka in din tid. Vi har begränsat antal värdecheckar.

Anmälan: Anhöriglots 031-315 26 25, anhoriglots@molndal.se 

Bokning: Dalens Hälsoklinik tfn 031-29 97 30 eller boka tid direkt på hemsidan dalenshalsoklinik.se
En värdecheck avser en massage på 25 minuter. Du behöver ha din värdecheck med dig vid besöket.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad