Berzelius äldreboende

Berzelius äldreboende ligger i centrala Mölndal. Här bor du i ett område med villor, radhus och flerbostadshus. Fässbergs kyrka med omgivande grönområde ligger i närheten. På Berzelius äldreboende finns möjlighet för par att bo tillsammans.

Berzelius äldreboende

Förenade Care AB driver äldreboendet på uppdrag av Mölndals stad.

Boendemiljö inomhus

Berzelius har totalt 86 lägenheter.

67 lägenheter tillhör äldreboendet. Av dem är 33 till för personer med demens. Dessa lägenheter är på 35 kvadratmeter och lämpliga för en person. På varje våningsplan finns 8-9 lägenheter med gemensamt vardagsrum, matrum och inglasad balkong.


Boendemiljö utomhus och omgivning

Boende och medarbetare kan njuta av två gårdar med träd, bärbuskar och blommor. Har man gröna fingrar finns möjlighet att plantera blommor i stora odlingslådor.

Området runt boendet är platt och vänligt för promenader. Fasta bänkar gör det möjligt att vila.

Utbud i boendet

På Berzelius tar man stor hänsyn till kulturella, andliga och sociala behov och önskemål. Med eget aktivitetscentrum och egen restaurang har boende, anhöriga och besökare möjlighet till gemenskap.

Tidningsläsning, gymnastik, sångstunder och gudstjänst är exempel på vad som ingår i utbudet. Här finns även fotvårdsspecialist och en tandklinik som är öppen en dag i veckan. 

Vad finns i närområdet?

Mölndals centrum ligger inom gångavstånd. Det finns bra kommunikationer både inom Mölndal och till Göteborg. Flera busslinjer stannar på hållplatsen utanför entrén till Berzelius äldreboende.

Kontakt

Berzelius äldreboende
Terrakottagatan 1 A
431 42 Mölndal

Förenade Care Berzelius

Joanna Nikola
Verksamhetschef
Forenade Care Berzelius
031-387 22 01

Dela på:

Senast uppdaterad