Bifrost äldreboende

Bifrost äldreboende ligger i centrala Mölndal med närhet till butiker, restauranger och caféer. Området ligger nära Toltorpsdalen som gränsar till Göteborg. Bifrost äldreboende ligger även bredvid Änggårdsbergen med närhet till Pedagogen Park där det finns en restaurang.

Bifrost äldreboende, utsidan.

Boendemiljö inomhus

Bifrost äldreboende har 40 lägenheter som ligger på tre våningar varav 32 demensplatser samt 8 somatiska platser. Lägenheterna är 32 kvadratmeter stora. De har toalett, dusch och kylskåp. I huset finns gemensamma utrymmen som matrum och vardagsrum. På varje plan finns balkong alternativt uteplats.

Boendemiljö utomhus och omgivning

Boendet är beläget i ett bostadsområde med möjlighet till promenadstråk och natur. På husets framsida finns en trevlig altan som ger dig fin utsikt över promenadstråk, liv och rörelse.

Utbud i boendet

Bifrost  äldreboende har ett brett utbud av aktiviteter för de boende. Det finns möjlighet att ägna sig åt sång och musik, promenader, lyssna till konserter och delta i olika firanden och evenemang. Det erbjuds aktiviteter på båda våningsplanen men även i husets gemensamma aktivitetslokal.

Vad finns i närområdet?

I närområdet kring Bifrost ligger en förskola. Det finns en matbutik 200 meter från äldreboendet och en stormarknad 2,5 km bort och i närheten av en frisersalong. Endast 250 meter från äldreboendet finns café och restaurang. En busshållplats ligger 200 meter från boendet, där buss 751 tar dig till Mölndals centrum och Frölunda torg. Vid samma hållplats går även buss 753 och 186.

Kontakt

Anneli Christensson
Enhetschef
031-315 27 09
anneli.christensson@molndal.se

Alma Lantz
Enhetschef
031-315 27 72
alma.lantz@molndal.se

Hjälpte den här informationen dig?

|

Dela på:

Senast uppdaterad 2020-06-09 07.48