Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate
Mölndals stads startsida

Brattåsgården

Brattåsgårdens äldreboende ligger vid gamla Kållered centrum, söder om Mölndal. Här bor du i närheten av Brattåsberget med tillgång till skog och lättpromenerade stigar. I området ligger Kållereds köpcentrum. På Brattåsgårdens äldreboende finns möjlighet för par att bo tillsammans.

Brattåsgårdens äldreboende

Boendemiljö inomhus

Brattåsgården har 38 lägenheter. 16 av dem är till för personer med demenssjukdom. Lägenheterna är cirka 50 kvadratmeter stora och har sovalkov, badrum, vardagsrum, hall och kök. Gemensamma utrymmen som matsal, sällskapsrum och en vinterträdgård finns för både aktivitet och vila.

Boendemiljö utomhus och omgivning

På baksidan av huset finns både trädgård och promenadstig. Trädgården har tre möblerade altaner där de boende kan njuta av en god fika från äldreboendets café. Intill trädgården ligger en lummig löv- och barrskog med vildäpplen. 

Utbud i boendet

I samarbete med Träffpunkt Kållered och stadens volontärer anordnas aktiviteter för de boende. Bingo, högläsning, gudstjänst, dans och herrklubb är några exempel.

I Träffpunktens lokaler finns snickeri och vävsal samt möjlighet att delta i kurser och följa med på utflykter. Det finns också ett bibliotek med olika sorters litteratur. Boende, anhöriga och personal är välkomna att delta i trädgårdsskötseln.

I huset har du också tillgång till fotvård. Frisör och tandläkare besöker oss vid behov. På entréplan finns både cafeteria och lunchrestaurang för boende och besökare, som har öppet årets alla dagar. 

Vad finns i närområdet?

Brattåsgården ligger nära både gamla Kållereds centrum och Kållereds köpcentrum. Där finns allt från livsmedelsbutiker, blomsteraffär och restauranger till vårdcentral och apotek. Kollektivtrafiken är väl utbyggd med både pendeltågsstation och busscentral.

Relaterad information

Kontakt

Brattåsgården äldreboende
Streteredsvägen 5
428 32 Kållered

Karta

Yadgar Zuhdi
Enhetschef
0709–83 13 74
yadgar.zuhdi@molndal.se

Jenny Wittgren
Enhetschef
031–315 28 51
jenny.wittgren@molndal.se

Hjälpte den här informationen dig?

|

Dela på:

Senast uppdaterad 2018-11-27 11.08