Brattåsgårdens äldreboende

Brattåsgårdens äldreboende ligger vid gamla Kållered centrum, söder om Mölndal. Här bor du i närheten av Brattåsberget med tillgång till skog och lättpromenerade stigar. I området ligger Kållereds köpcentrum. På Brattåsgårdens äldreboende finns möjlighet för par att bo tillsammans.

Brattåsgårdens äldreboende

Boendemiljö inomhus

Brattåsgården har 38 lägenheter. 16 av dem är till för personer med demenssjukdom. Lägenheterna är cirka 50 kvadratmeter stora och har sovalkov, badrum, vardagsrum, hall och kök. Gemensamma utrymmen som matsal, sällskapsrum och en vinterträdgård finns för både aktivitet och vila.

Veckans meny på boendet

Till lunchen finns alltid två alternativ att välja på, samt dessert. Maten serveras alltid med måltidsdryck, sallad, varma grönsaker och tillbehör. För kvällsmaten finns ett alternativ. För veckans meny se länken nedan.

Boendemiljö utomhus och omgivning

På baksidan av huset finns både trädgård och promenadstig. Trädgården har tre möblerade altaner där de boende kan njuta av en god fika från äldreboendets café. Intill trädgården ligger en lummig löv- och barrskog med vildäpplen. 

Utbud i boendet

I samarbete med Träffpunkt Kållered och stadens volontärer anordnas aktiviteter för de boende. Bingo, högläsning, gudstjänst, dans och herrklubb är några exempel.

I Träffpunktens lokaler finns vävsal samt möjlighet att delta i kurser och följa med på utflykter. Det finns också ett bibliotek med olika sorters litteratur. Boende, anhöriga och personal är välkomna att delta i trädgårdsskötseln.

I huset har du också tillgång till fotvård. Frisör och tandläkare besöker oss vid behov. Just nu pågår en renovering av vår cafeteria och lunchrestaurang på entréplan. 

Vad finns i närområdet?

Brattåsgården ligger nära både gamla Kållereds centrum och Kållereds köpcentrum. Där finns allt från livsmedelsbutiker, blomsteraffär och restauranger till vårdcentral och apotek. Kollektivtrafiken är väl utbyggd med både pendeltågsstation och busscentral.

Relaterad information

Kontakt

Brattåsgårdens äldreboende
Streteredsvägen 5
428 32 Kållered
031-315 10 00 kontaktcenter
kontakt@molndal.se

031-795 11 35 Avdelning 2B
031-795 31 31 Avdelning 3B
031-795 27 34 Avdelning 2C
031-795 08 85 Avdelning 3C
031-795 27 34 Natt

Maria A Svensson
Enhetschef
Demens 2b, 3b

Yadgar Zuhdi
Enhetschef
Somatisk 2c, 3c

Hjälpte den här informationen dig?

|

Dela på:

Senast uppdaterad 2020-09-08 08.49