Brattåsgårdens äldreboende

Brattåsgårdens äldreboende ligger vid gamla Kållered centrum, söder om Mölndal. Här bor du i närheten av Brattåsberget med tillgång till skog och lättpromenerade stigar. I området ligger Kållereds köpcentrum. På Brattåsgårdens äldreboende finns möjlighet för par att bo tillsammans.

Boendemiljö inomhus

Brattåsgården har 38 lägenheter varav 16 är till för personer med demenssjukdom. Lägenheterna är cirka 50 kvadratmeter stora och har sovalkov, badrum, vardagsrum, hall och kök. Gemensamma utrymmen som matsal, sällskapsrum och en vinterträdgård finns för både aktivitet och vila.

Veckans meny på boendet

Till lunchen finns alltid två alternativ att välja på, samt dessert. Maten serveras alltid med måltidsdryck, sallad, varma grönsaker och tillbehör. För kvällsmaten finns ett alternativ.

Boendemiljö utomhus och omgivning

På baksidan av huset finns både trädgård och promenadstig. Trädgården har tre möblerade altaner där de boende kan njuta av en god fika från äldreboendets café. Intill trädgården ligger en lummig löv- och barrskog med vildäpplen. 

Utbud i boendet

I samarbete med stadens volontärer anordnas aktiviteter för de boende. Bingo, högläsning, gudstjänst, dans och herrklubb är några exempel. Det finns ett bibliotek med olika sorters litteratur. Boende, anhöriga och personal är också välkomna att delta i trädgårdsskötseln.

I huset har du också tillgång till fotvård. Frisör och tandläkare besöker oss vid behov. Just nu pågår en renovering av vår cafeteria och lunchrestaurang på entréplan. 

Vad finns i närområdet?

Brattåsgården ligger nära både gamla Kållereds centrum och Kållereds köpcentrum. Där finns allt från livsmedelsbutiker, blomsteraffär och restauranger till vårdcentral och apotek. Kollektivtrafiken är väl utbyggd med både pendeltågsstation och busscentral.

Kontakt

Brattåsgårdens äldreboende
Streteredsvägen 5
428 32 Kållered
031-315 10 00 kontaktcenter
kontakt@molndal.se

031-317 10 77, Enhet 2B
031-317 10 78, Enhet 3B
031-317 10 79, Enhet 2C
031-317 10 80, Enhet 3C
031-317 10 79, Natten

Maria A Svensson
Enhetschef
Demens 2b, 3b

Yadgar Zuhdi
Enhetschef
Somatisk 2c, 3c

Dela på:

Senast uppdaterad