Eklanda äldreboende

Eklanda äldreboende ligger i Fässbergsdalen på gränsen mellan Göteborg och Mölndal. I närområdet finns skolor, naturstråk och promenadstigar.

Eklanda äldreboende

Boendemiljö inomhus

Eklanda har 71 lägenheter. 41 är till för personer med demenssjukdom. Lägenheterna är 25-35 kvadratmeter och har toalett, dusch och kylskåp. I huset finns gemensamma utrymmen som vardagsrum och matsal samt
en samlingssal för olika aktiviteter.

Boendemiljö utomhus och omgivning

Boendet har två huskroppar – gamla och nya delen. Du når trädgården från samtliga enheter via altanen. Trädgården är skapad utifrån de fyra elementen jord, vatten, eld och luft och är till för att stimulera alla sinnen. Det finns en fontän och möjlighet att slå sig ned och njuta av naturen. Under sommarhalvåret kan du köpa glass och fika på boendets Café Solrosen.

Utbud i boendet

Eklanda har ett brett utbud av aktiviteter. Varje vecka anordnas bingo, gymnastik, bokcirkel, café med mera.

Eklanda äldreboende erbjuder även gudstjänst, konserter och dans. Här finns dessutom tillgång till fotvård, frisör och tandläkare.

Vad finns i närområdet?

I närheten av äldreboendet finns restaurang och livsmedelsaffär. Köpcentret 421 med större affärer ligger två kilometer bort. Strax utanför Eklanda äldreboende ligger en hållplats där buss 751 tar dig till Mölndals centrum eller Frölunda Torg.

Kontakt

Sophie Kefala
Enhetschef
Skog 1 och 2
031–315 28 40
sophie.kefala@molndal.se

Petra Nilsson Höglund
Enhetschef
Nattpersonal, Lokal, Lund 1
031–315 27 59 
petra.nilsson-hoglund@molndal.se

Maria Halvarsson
Enhetschef
031-315 28 25
Lund 2 och 3
maria.halvarsson@molndal.se

Hjälpte den här informationen dig?

|

Dela på:

Senast uppdaterad 2020-06-09 07.47