Säkra besök till äldreboenden under pandemin

Så här gör vi besök till våra äldreboenden så säkra som möjligt under pågående pandemi.

För dig som vill besöka ett äldreboende gäller följande:

Boka tid för besök

Kontakta personalen på enheten för att boka tid för besök. Du behöver uppge namn och telefonnummer vid bokningen för att vi snabbt ska kunna avboka besöket eller genomföra smittspårning vid behov.

Du ska vara symtomfri

Alla besökare måste vara symtomfria. Om du känner minsta symtom är du välkommen att boka om ditt besök till ett annat tillfälle.

Ring på vid entrén när du kommer

Huvudentréerna till våra äldreboenden är fortsatt låsta. Besökare som bokat tid för besök ringer på vid entrén och väntar på att bli välkomnade av personalen.

Ta ett snabbtest covid-19

Personal hjälper dig att ta ett snabbtest för att säkerställa att du är helt frisk och inte bär på det smittsamma viruset covid-19. Det tar ungefär 15 minuter att få provsvar. Så här går ett snabbtest till Pdf, 361 kB..

Har du haft bekräftad covid-19?

Om du kan visa upp ett intyg på att du haft bekräftad covid-19 inom de senaste sex månaderna ska du inte ta något snabbtest. Du är välkommen in! Vi följer fortfarande de vanliga rekommendationerna om att hålla avstånd, tvätta händerna och bära visir.

Negativt provsvar

Är provsvaret negativt betyder det att du är välkommen in! Vi följer fortfarande de vanliga rekommendationerna om att hålla avstånd, tvätta händerna och bära visir.

Positivt provsvar

Är provsvaret positivt innebär det att du tyvärr bär på viruset covid-19 och ombeds omedelbart att lämna boendet. Kontakta din vårdcentral snarast möjligt och meddela att du har testats positiv för covid-19.

Besök i lägenheten

Besöken sker i respektive brukares lägenhet och inte i allmänna utrymmen.

Tvätta händerna, håll avstånd och använd visir

Tvätta och sprita händerna ofta och noggrant, håll avstånd till varandra och använd visir för extra säkra besök! Personalen ser till att det finns tillgång till handsprit och visir.

Nytt besök = nytt snabbtest

Snabbtestet visar bara om du bär på smitta just nu. Du måste därför göra ett nytt snabbtest varje gång du kommer på besök. För din och alla andras säkerhet.

Kontakt

Öppettider
Besökstid från kl. 12.00
Telefontid:
måndag 8.00-16.30
tisdag     8.00-16.30
onsdag   8.00-16.30
torsdag   8.00-18.00
fredag     8.00-16.30

Dela på:

Senast uppdaterad