Sörgårdens äldreboende

Sörgårdens äldreboende ligger i norra Krokslätt i Mölndal. Här bor du i ett område med både villor och hyreshus. På Sörgårdens äldreboende finns möjlighet för par att bo tillsammans.

Boendemiljö inomhus

Sörgården har 42 lägenheter fördelade på tre våningar. 12 är till för personer med demenssjukdom. Lägenheterna är 38-48 kvadratmeter stora och har sovrum alternativt sovalkov, badrum, vardagsrum, hall och kök. Alla lägenheter har balkong eller uteplats.

På varje våning finns gemensamma utrymmen som matsal och sällskapsrum. 

Veckans meny på boendet

Till lunchen finns alltid två alternativ att välja på, samt dessert. Maten serveras alltid med måltidsdryck, sallad, varma grönsaker och tillbehör. För kvällsmaten finns ett alternativ. För veckans meny se länken nedan.

Boendemiljö utomhus och omgivning

Sörgården har en fin inhägnad trädgård med promenadstig och porlande springbrunn. Varje våning har egen uteplats.   

Utbud i boendet

Sörgårdens äldreboende erbjuder mini-spa, fotvård och frisör vid behov, sittgymnastik, besök till bokbussen, högläsning, allsång och bingo. Svenska kyrkan är på plats varannan vecka och erbjuder andakt med sång och kyrkkaffe.

Vad finns i närområdet?

Nära Sörgården finns ett antal butiker som till exempel servicebutik, blomsteraffär och restauranger. I anslutning till boendet finns busshållplatser där busslinjer tar dig till både Mölndal centrum och Göteborg.

Kontakt

Sörgårdens äldreboende
Soltorpsgatan 29
431 67 Mölndal
031-315 10 00 kontaktcenter
kontakt@molndal.se

031-315 28 31, Våning 1
031-315 28 32, Våning 2
031-315 28 33, Våning 3

Helen Berndtsson
Enhetschef

Agneta Wagner
Enhetschef

Dela på:

Senast uppdaterad