Budget- och skuldrådgivning

Får du inte ekonomin att gå ihop? Är det svårt att få överblick? Alla kan hamna i ekonomiska svårigheter och behöva hjälp att se över sin ekonomi. Därför finns budget- och skuldrådgivare i kommunen. Rådgivningen är gratis och rådgivarna har tystnadsplikt.

Budget- och skuldrådgivarna har lång erfarenhet av att möta personer som har behövt stöd för att ta tag i sin privatekonomi.

För dig som bor i Härryda, Mölndal eller Partille

Budget- och skuldrådgivning i samverkan finns till för dig som bor i Mölndal, Härryda eller Partille. Du träffar oss i stadshuset i centrala Mölndal. Vi erbjuder även digitala möten.

Ta kontakt

Ta kontakt via e-tjänst

Du kan enkelt ta kontakt med oss genom att använda vår e-tjänst. En budget- och skuldrådgivare hör då av sig till dig för att boka in ett möte.

Ta kontakt via telefon

Vi har telefontid helgfria vardagar kl 9-10. Du når oss genom att ringa till Kontaktcenter Mölndal som lotsar dig vidare (se längst ner på sidan).

Vad kan du få hjälp med?

När du träffar en budget- och skuldrådgivare går ni tillsammans igenom din privatekonomi som den ser ut idag. Du får stöd med att skaffa överblick. Det ger dig bättre förutsättningar för att ta tag i och förbättra situationen.

Du kan få hjälp med:

  • att planera din ekonomi och göra en budget
  • att hantera dina skulder
  • inför och under en skuldsanering.

Sök stöd så snart som möjligt

Det är ofta jobbigt och stressande att ha problem med privatekonomin. Många av dem som träffar en budget- och skuldrådgivare upplever att det är en lättnad att få berätta för någon om situationen och bolla med en utomstående som är professionell.

Det är aldrig för sent att försöka ordna upp situationen. Du behöver inte veta exakt vad du vill ha hjälp med när du tar kontakt, och du måste inte ha skulder för att få stöd.

Mer om skuldsanering

Skuldsanering är till för dig som har skulder du inte kan betala på egen hand under överskådlig tid.

Om du beviljas skuldsanering betalar du en del av dina skulder under några år. När du är klar har du inte längre kvar de skulder som ingick i skuldsaneringen – tanken är att du ska vara skuldfri.

Det är Kronofogdemyndigheten som handlägger ärenden om skuldsanering. Din budget- och skuldrådgivare stöttar och hjälper dig med det praktiska både inför ansökan om skuldsanering och under den period som du har skuldsanering.

Gör Kronofogdens test för att se om skuldsanering kan vara aktuellt för dig:

Kontakt

Budget- och skuldrådgivning
Besöksadress: Mölndals stadshus, Göteborgsvägen 11-17
031-315 10 00 kontaktcenter
Kontaktcenter Mölndal

Dela på:

Senast uppdaterad