Ansöka om ekonomiskt bistånd igen

Informationen på den här sidan riktar sig till dig som redan har ett ärende och en handläggare inom ekonomiskt bistånd, och som vill ansöka även inför kommande månad. Här finns även länk till e-tjänsten.

E-tjänsten för att ansöka om ekonomiskt bistånd igen är öppen från den 15:e till sista dagen varje månad.

När du/ni har skickat in din ansökan kommer du/ni att kunna följa ärendet genom att logga in i e-tjänsten och titta under "Mina sidor". Om du/ni beviljas bistånd kommer du/ni att kunna se vilket datum pengarna betalas ut.

Du ska inte lämna in några underlag/dokument om du ansöker igen, det vill säga redan har ett ärende och ansöker om ekonomiskt bistånd även för nästa månad. Men du måste spara och ha koll på de underlag som styrker uppgifterna i ansökan, exempelvis räkningar och kvitton.

Vi gör nämligen regelbundna granskningar som kallas för stickprov. Om din/er ansökan blir utvald för stickprov, ska du/ni lämna in dessa underlag.

Lämna korrekta uppgifter

Uppgifterna som lämnas i ansökan om ekonomiskt bistånd måste vara korrekta. Detta gäller oavsett om du ansöker via e-tjänsten eller om du använder pappersblanketten.

Att lämna felaktiga uppgifter är inte tillåtet och kan leda till att du måste betala tillbaka pengar. Det kan även leda till polisanmälan.

Ansöka via pappersblankett

Om du inte har möjlighet att använda e-tjänsten, kan du skriva ut ansökan via pappersblankett: Återansök om ekonomiskt bistånd, försörjningsstöd Pdf, 254.7 kB..

Ska du ansöka för första gången?

Ansökan går till på ett annat sätt om det är första gången du ansöker om ekonomiskt bistånd (eller om du ansöker för första gången på länge). Mer information:

Relaterad information


Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad