Så ansöker du om ekonomiskt bistånd

Behöver du ansöka om ekonomiskt bistånd? Det går till på lite olika sätt beroende på om det är första gången du ansöker eller om du har ett pågående ärende.

Jag vill ansöka om ekonomiskt bistånd för första gången

En e-tjänst för så kallad nyansökan kommer preliminärt att lanseras hösten 2020. Fram till dess görs ansökan via pappersblankett. Det går till så här:

1) Boka tid för möte

Om du vill ansöka om ekonomiskt bistånd för första gången och/eller om du har frågor om ekonomiskt bistånd – ring till Mölndals stad på telefonnumret nedan under telefontiden kl 09.00-10.00 på vardagar och uppge att du vill komma i kontakt med mottaget för ekonomiskt bistånd. Du får då en tid för ett möte, ett så kallat nybesök.

2) Vad händer sedan?

Vid mötet träffar du en handläggare som ska utreda din eventuella rätt till ekonomiskt bistånd. Du fyller i en blankett och i dialog med handläggaren utformas, utifrån din livssituation, en individuell planering som du måste följa för att vara berättigad till ekonomiskt bistånd. Blankett för nyansökan.PDF

Jag har ett pågående ärende inom ekonomiskt bistånd

Om du har ett pågående ärende inom ekonomiskt bistånd och vill ansöka om ekonomiskt bistånd för nästa månad, kallas det återansökan. En återansökan kan göras via e-tjänst eller via pappersblankett.

Återansökan via e-tjänst

Det är smidigt att ansöka om ekonomiskt bistånd via vår e-tjänst. För att använda den behöver du ha BankID eller annan elektronisk legitimation. E-tjänsten är öppen under ett antal dagar i slutet av varje månad. Mer information om att ansöka via e-tjänsten. Länk till e-tjänsten.

Återansökan via pappersblankett

Du kan även återansöka via pappersblankett: Ekonomiskt bistånd (försörjningsstöd) – återansökan.

Mer information

Övergripande sida om ekonomiskt bistånd i Mölndals stad.

Kontakt

Hjälpte den här informationen dig?

|

Dela på:

Senast uppdaterad 2020-08-17 11.14