Ekonomiskt bistånd ansökan

Ansökan om ekonomiskt bistånd skiljer sig åt beroende på om det är första gången du ansöker eller om du har ett pågående ärende.

Om du vill ansöka för första gången

Om du har frågor eller om du vill ansöka om ekonomiskt bistånd för första gången ringer du till Mölndals stad (telefonnummer nedan) under telefontiden kl 09.00-10.00 och uppger att du vill komma i kontakt med mottaget för ekonomiskt bistånd.

Du får en tid för så kallat nybesök. Det är ett möte med en handläggare där din eventuella rätt till ekonomiskt bistånd utreds. Du fyller i en blankett och i dialog med handläggaren, och utifrån din livssituation, utformas en individuell planering som du måste följa för att vara berättigad till ekonomiskt bistånd.

Om du har ett pågående ärende

Om du har ett pågående ärende kan du göra din ansökan via en digital e-tjänst. För att kunna använda e-tjänsten behöver du ha en elektronisk legitimation, exempelvis BankID. Det går också att ansöka via pappersblankett.

Om du har frågor vill vi med anledning av coronaviruset och covid-19 att du i första hand kontaktar oss per telefon (se telefonnummer nedan).

Kontakt

Mölndals stad
Göteborgsvägen 11-17
431 82 Mölndal
031-315 10 00 växel
031-87 76 68 fax
stad@molndal.se

Hjälpte den här informationen dig?

|

Dela på:

Senast uppdaterad 2020-05-25 11.32