Fältgruppen
Fältgruppen finns till för barn och ungdomar och vi finns där ni finns. Du träffar oss runt om i kommunen både dagtid och kvällstid. Vi finns även på sociala medier.

Fältgruppen består av fem personer. Här är delar av teamet framför Mölndals bro.
Fältsekreterarna jobbar över hela kommunen och besöker exempelvis skolor och fritidsgårdar samt andra sammanhang där barn och ungdomar finns. Fältgruppen finns också i sociala medier.
Fältgruppens uppdrag är att jobba uppsökande och förebyggande med barn och ungdomar i hela kommunen. Du kan träffa fältgruppen såväl i skolan som på fritidsgårdar och i offentliga miljöer.
Så kommer du i kontakt med oss
Hör av dig via sociala medier, telefon eller mejl för att boka tid för en träff. Kontaktuppgifter och länkar till våra konton i sociala medier finns längre ned på den här sidan.
Du kan prata med oss om:
- funderingar du har, när du inte vet vart du ska vända dig
- oro för dig själv eller någon annan
- familj och vänner
- skola och framtid
- ensamhet och vänskap
- sorg och saknad
- olika former av våld
- alkohol och andra droger
- kärlek och sexualitet
- psykisk ohälsa.
Att prata med oss är alltid frivilligt. Vi har tystnadsplikt och det du berättar för oss stannar hos oss. Men om vi får reda på något som gör att vi känner stark oro för dig, måste vi berätta det för våra kollegor inom socialtjänsten. I så fall försöker vi berätta det för dig först.
Även du som är professionell kan kontakta fältgruppen.
Vi finns i sociala medier
Projektet och kampanjen #ärduokej syftade till att öka medvetenheten om och motverka våld i ungas nära relationer.
Projektet drevs av fältgruppen och pågick från 2019 till 2021. Det finansierades delvis av medel från Länsstyrelsen Västra Götaland.
En del av projektet var arbetet med ett Instagram-konto som belyser ämnet våld i ungas nära relationer. Kontot används fortfarande.
Inom ramen för projektet lanserades en liten bok i det klassiska pixibokformatet. Syftet var att stärka möjligheterna att nå ungdomar med viktiga budskap och att väcka dialog om ämnet våld i ungas nära relationer. I boken finns konkreta exempel, tankeväckande frågor och faktarutor som förtydligar vad det är för typ av våld som beskrivs.
Illustrationer och layout har gjorts av Sara Helsén.
Beställ pixiboken
Vill du ha ett exemplar av pixiboken? Hör av dig till fältgruppen (kontaktuppgifter nedan) så skickar vi ett exemplar till dig. Vi reserverar oss för att pixiböckerna kan ta slut.

Kontroll över partnern via mobilen är ett av flera exempel på beteenden som inte är okej som tas upp i den pixibok som tagits fram inom ramen för projektet #ärduokej. Illustration: Sara Helsén.
Kontakt
Fältgruppen
Södra Ågatan 4
431 35 Mölndal
031-315 10 35
faltgruppen@molndal.se
Hjälpte den här informationen dig?
Tack
Din synpunkt hjälper oss att göra webbplatsen bättre, för alla.