Friskvårdsgruppen och Aktivitetsgruppen

Aktiviteter för barn, med fokus på rörelseglädje och gemenskap. Du träffar nya kompisar och får samtidigt röra på dig.

Friskvårdsgruppen är för barn och unga 5–19 år med obesitas och som är inskrivna på barn- och ungdomsmedicinsk mottagning (BUM) i Mölndal.

Aktivitetsgruppen är för dig som är 13–19 år med psykisk ohälsa eller problematisk skolfrånvaro.

Vi anpassar aktiviteter efter dina önskemål

För oss är det viktigt att du som deltagare får göra saker på din fritid som du mår bra av och som du själv vill göra. Därför lyssnar vi alltid in dina önskemål på aktiviteter. Exempel på aktiviteter som just nu finns i verksamheten är simning, gymträning eller idrott

Ibland bjuder vi också in hela familjen till aktiviteter. Det kan till exempel vara att laga mat tillsammans eller delta på en friluftsdag. Aktiviteterna leds av kunniga och engagerade ledare från Mölndals stad eller från olika föreningar som vi arbetar med.

Friskvårdsgruppen och Aktivitetsgruppen kan även hjälpa dig som saknar betyg i idrott och hälsa att genomföra de aktiviteter du behöver för att få godkänt.

Så här går det till

Du som genomgått en medicinsk undersökning och är inskriven på BUM i Mölndal kan få erbjudande om att delta i Friskvårdsgruppen.

En inbjudan till Aktivitetsgruppen får du från din kontakt från till exempel elevhälsan eller BUP. Tackar du ja skickar din kontakt en förfrågan till oss.

Vi bokar sedan in ett möte med dig och din vårdnadshavare där du får berätta om vad du tycker om att göra. Därefter försöker vi hitta lämpliga aktiviteter. Både du som deltar och din vårdnadshavare får skriva på ett samtycke och en överenskommelse om att delta i Friskvårdsgruppen eller Aktivitetsgruppen.

Du kan inte kontakta grupperna direkt för att få delta, däremot svarar vi gärna på dina frågor.

Kontakt

Daniel Jönsson
Koordinator Friskvårdsgruppen
Kultur- och fritidsförvaltningen
0704-67 74 95
daniel.jonsson01@molndal.se

Ellen Sanne Öhrnell
Koordinator Friskvårdsgruppen
Kultur- och fritidsförvaltningen
0704-18 50 63
ellen.sanne-ohrnell@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad