Stöd till unga som vill arbeta eller studera - Projektet InVux

Är du mellan 16 och 24 år och funderar på att börja studera, göra praktik eller söka jobb? Står du utan sysselsättning och behöver hjälp att hitta det? Då kan InVux vara rätt för dig.

Illustration av en kille som sitter med sin mobil, på grön bakgrund.

InVux är ett projekt som anpassar sig efter dina behov och hittar lösningar så att du blir redo för och kan delta i arbetslivet eller studier. Vi är ett samarbete mellan många olika delar av samhället som är redo att ge dig den hjälp som just du behöver.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi kan erbjuda dig hjälp med allt från studie- och yrkesvägledning till att hitta praktikplats som intresserar dig. Om du behöver någon att prata med eller om du behöver stödsamtal erbjuder vi det med.

Vi ser till att hela kommunen ger dig den hjälp du behöver så att du kan fortsätta dina studier och öka dina möjligheter för att få ett jobb.

Vilka är vi?

Projektet InVux arbetar för att göra det lättare för dig som ung att få utbildning och arbete som passar dig. Vårt projekt är till för att förhindra att unga ska hamna utanför samhället, utan utbildning eller arbete. InVux Mölndal är främst till för dig som är mellan 18 till 24 år gammal som inte har avslutat din gymnasieutbildning. I vissa fall gör vi även undantag för dig som är yngre.

InVux drivs av Göteborgsregionen och finansieras även av Europeiska Socialfonden. Vårt projekt håller på mellan 2019 och 2022.

Logotyper för de organisationer som står med i InVux-projektet.

Vad är vårt mål?

Vårt mål är att ge dig som ung vuxen stödet att ta klivet in i vuxenlivet, vi tycker inte att det är en väg som du ska behöva gå själv. Vi som kommun ska motivera dig och hjälpa dig förstå och tro på dina egna förmågor och möjligheter, på så sätt får du möjligheten att tro på din egen framtid. Det innebär att man skriver en remiss till projektgruppen i InVux. Den som skriver remissen är din kontaktperson i projektet.

Vårt mål är att erbjuda dig vägledning mot utbildning och någon form av sysselsättning. Du ska få möjligheten att utnyttja all din potential och hitta den arbetsmöjlighet som passar just dig. Därför ser vi till att du kan gå den väg som just du är intresserad av och inte en väg som endast baseras på stereotyper, så som exempelvis könsroller.

Hur samarbetar vi för att hjälpa dig?

För oss i InVux är det viktigt att du står i centrum och du behöver inte själv ta hjälp av olika delar i kommunen. Vi ser till att alla delar av kommunen kommer till dig och hjälper dig med just det du behöver.

Tillsammans med oss i InVux planerar du din framtid som vi anpassar efter dina behov. Om du behöver till exempel stöd i kontakter med myndigheter, studie- och yrkesvägledning, praktikplats, daglig verksamhet eller annat stöd.

Information om kommunala aktivitetsansvarets verksamhet (KAA) som vänder sig till dig mellan 16 - 20 år.

Bor du i Mölndal, är mellan 16-20 år och går inte i gymnasiet? Vill du hoppa av din gymnasieutbildning? Prata med oss! Vi kan hjälpa dig att hitta vägen mot ditt mål, i form av individuellt anpassad sysselsättning, studier, praktik eller arbete.

Under sommaren har vi öppet för drop-in på Brogatan 9 den 9 juni och 30 juni klockan 16.30-18.00. Efter detta har vi semesterstängt fram till 18 augusti.

Vi tar emot och sitter i stora och rymliga lokaler. Vi ber dig att hålla avstånd, tvätta händerna ofta och stanna hemma om du är sjuk. Vi har också uppsökande verksamhet via telefon, chatt på sociala medier, digitala möten och vi gör hembesök. Välkommen att höra av dig!

Kontakt

Victoria Mattsson
Socialpedagog
031-315 31 32
victoria.mattsson@molndal.se

Anna Jakobsson
Studie- och yrkesvägledare
0709 - 60 50 63
anna.jakobsson@molndal.se

Mirjam Rissanen-Hjorth
Ansvarig Kommunala Aktivitetsansvaret, KAA
031-315 30 24
mirjam.rissanen-hjorth@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad