Utbildning

Här kan du som saknar gymnasiekompetens kan läsa om allt som finns och hitta den utbildning som passar dig bäst.

Individuellt upplägg, studier för just dig

Plug In är för dig som är mellan 16 och 20 år som har hoppat av gymnasiet och vill återuppta dina gymnasiestudier med ett individuellt upplägg. Som elev på Plug In tillhör du gymnasieskolan men läser dina kurser på Campus Mölndal. Du läser i din egen takt med stöd av en egen mentor.

Kontakt: Drop-in Kommunala aktivitetsansvaret i Mölndal varje torsdag klockan 16.30–18.00 på Vägledning Campus Mölndal, Göteborgsvägen 19 (hållplats Mölndals Innerstad, ingång vid Franklins gymnasium).

Krokslättgymnasiet

Krokslättsgymnasiet är en skola som erbjuder vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet, och lärlingsutbildning med olika inriktningar. Efter avklarad utbildning kan du till exempel jobba inom vården, förskolan eller läsa vidare. Du kan också välja att läsa vidare inom yrkeshögskolan eller på universitetet.

På Krokslättsgymnasiet finns också fler möjligheter för dig som inte är behörig till ett nationellt program, alltså inte har tillräckligt många betyg från grundskolan. Då kan introduktionsprogrammen vara ett alternativ. Här har du möjlighet att få en individuellt anpassad utbildning som kan hjälpa dig att komma direkt ut på arbetsmarknaden, eller till annan utbildning. Du läser de grundskoleämnen som du inte har godkända betyg i och som krävs för att du ska bli behörig.

Kontakt:
031-315 31 00
kgy@molndal.se

Utbildning för dig över 20 år? Eller har du studiebevis?

Är du över 20 år eller har du fått ett studiebevis? Vill du träffa en studievägledare för att få inspiration och information om utbildning (Vuxenutbildning, Folkhögskola, Yrkeshögskola, Högskola eller universitet)?

Då ska du träffa oss på Vägledning Campus Mölndal. Vi kan även hjälpa dig med ansökningar och annat praktiskt. Vi ger också vägledning för särskola och gymnasiesärskola för dig under 20 år, särvux för dig över 20 år.

På Campus Mölndals vuxenutbildning kan du läsa allmänna kurser på grundläggande eller gymnasial nivå. Det finns även möjlighet att läsa gymnasiala kurser på distans.

Vuxenutbildningen erbjuder även yrkesutbildningar, yrkeshögskole­utbildning, SFI-utbildning och särvux. Naturligtvis finns det en massa andra utbildningar att välja på som du kan få information om på vägledning Campus Mölndal men vill du läsa upp dina gymnasiebetyg så måste du läsa dem i din hemkommun.

Kontakt:
Drop-in: tsdagar klockan 14.00–16.30.
Vägledning Campus Mölndal
Brogatan 9, hållplats Mölndals innerstad.

På drop-in-tiderna får du svar på kortare frågor. Det bästa är att boka ett besök då vi avsätter en hel timmas studievägledning.
Boka tid på 031-315 10 14.

Ansök till Campus Mölndals kurser i Alvis.

Alla utbildningar på Campus Mölndal.


Kontakt

Anna Karlsson
Enhetschef Vägledning Campus Mölndal
031-315 30 25
anna.karlsson@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad