Familjebehandling

Familjebehandling finns inom stadens socialtjänst för att erbjuda familjer med barn och ungdomar i åldrarna 0-20 stöd vid bekymmer och svårigheter i föräldraskapet.

Vad är familjebehandling?

Familjebehandling är en möjlighet för din familj att förändra er livssituation till det bättre genom att använda familjens existerande resurser.

Familjebehandling ges av kommunens socialtjänst, inom den del av socialtjänsten som kallas öppenvård. Familjebehandling utgår alltid ifrån barnets behov.

Vad är första steget?

Via Kontaktcenter Mölndal kommer du i kontakt med en handläggare inom enheten för barn och unga på social- och arbetsmarknadsförvaltningen. Du och handläggaren kommer tillsammans fram till om familjebehandling skulle kunna vara ett bra stöd för dig och din familj.

Hur går det till?

Om familjebehandling ses som ett bra stöd, får du via handläggaren kontakt med en familjebehandlare. Ni gör tillsammans upp en plan för förändringsarbetet och hur det kan genomföras.

Träffarna med familjebehandlaren brukar äga rum varje eller varannan vecka. Familjebehandling sker oftast i kommunens lokaler på Nämndemansgatan 3. Det kan också ske hemma hos dig eller på en annan plats, beroende på vad som passar bäst.

Familjebehandling och gruppverksamhet inom socialtjänstens öppenvård är avgiftsfri.

Ett enkelt rum med fyra fåtöljer och ett litet bord i mitten. Ett fönster ut mot väg och grönska.

Familjebehandling sker oftast i kommunens lokaler på Nämndemansgatan 3. Det här är ett av samtalsrummen.

Familjerådgivning

Om ni är två vuxna i familjen och behöver stöd i er parrelation, är det snarare familjerådgivning som kan vara aktuellt.

Relaterad information

Mölndals stad och andra aktörer erbjuder olika former av stöd för dig som är förälder eller annan viktig vuxen för ett barn eller en tonåring. Det finns exempelvis förebyggande verksamheter där ingen utredning behöver göras först. Det finns också stödlinjer som du kan kontakta. Mer information:

Kontakt

Social- och arbets­marknads­förvaltningen
Besöksadress:
Södra Ågatan 4A-B, Mölndal
031-315 10 00 kontaktcenter
031-87 85 82 fax Obs! Faxnumret gäller to m 2023-11-30 och natten mot fredag 1/12. På fredag morgon kommer numret att bytas ut. Det nya numret kommer att publiceras här (i samband med det slutar nuvarande faxnummer att fungera).

Postadress:
Mölndals stad
Social- och arbets­marknads­förvaltningen
431 82 Mölndal

Dela på:

Senast uppdaterad