Familjecentralen Floran i Åby

Familjecentralen är till för alla blivande föräldrar och familjer med barn upp till 6 år.

På familjecentralen har du tillgång till barnmorskemottagning, barnavårdscentral, öppen förskola samt rådgivning och stöd från socionom. Det går bra att fråga om det mesta, allt från oro kring barnets hälsa och utveckling till olika bekymmer i vardagen. Vi finns till som stöd för er.

På den öppna förskolan och i våra olika föräldragrupper får du möjlighet att träffa andra föräldrar och barn. Det är frivilligt, öppet för alla och gratis.

Florans öppna förskola

Öppna förskolan vänder sig till dig som är förälder eller annan vuxen med barn mellan 0-6 år. Öppna förskolan är en träffpunkt dit du i vanliga fall kan komma för att umgås med andra barn och vuxna. Då behövs ingen anmälan och verksamheten är gratis. Obs, just nu anpassas öppna förskolan till gällande restriktioner med anledning av coronapandemin. Se Florans öppna förskolas sida för aktuell information.

Öppna förskolans föräldratelefon

Eftersom öppna förskolan inte har öppet som vanligt under pandemin (aktuell info finns här) har vi öppnat en föräldratelefon för dig som är hemmavarande förälder med barn i åldern 0-6 år. Tisdag förmiddag finns förskollärare tillgängliga och tisdag eftermiddag når du någon av våra socionomer.

Ring till Kontaktcenter Mölndal under tiderna nedan, så lotsas du vidare till föräldratelefonen: 031-315 10 00 (kontaktcenter).

  • Tisdagar kl.10.00-12.00 PRATA MED EN FÖRSKOLLÄRARE
    Frågor och funderingar om exempelvis barns utveckling och lek, kompisrelationer eller förskolan.

  • Tisdagar kl.13.00-15.00 PRATA MED EN SOCIONOM
    Frågor och fungeringar kring ditt föräldraskap och mående, familjeliv, barns utveckling och beteende.

Föräldrastöd

Till socionomen på familjecentralen kan du vända dig för rådgivning, information och stödsamtal. Det kan handla om de olika bekymmer, stora som små, som kan uppstå under graviditet och föräldraskapets första år. Hör av dig för tidsbokning, kontaktuppgifter nedan.

Barnavårdscentral

Omtanken Åby arbetar vi med familjen i fokus. Hela familjen måste må bra för att barnen ska må bra. Vår barnavårdscentral erbjuder hälsoundersökningar och vaccinationer för barn mellan 0-6 år. Hos oss kan du få information om allt som rör ditt barns utveckling. BVC tar emot barn och familjer som är friska men vi hjälper gärna till med sjukvårdsrådgivning via telefon.

Barnmorskemottagning

Barnmorska från Barnmorskemottagningen Mölndal håller föräldragrupper på familjecentralen för gravida och deras partner under graviditeten. Anmälan till dessa sker via Barnmorskemottagningen Mölndal.

Facebook

Följ Floran på Facebook


Kontakt

Hjälpte den här informationen dig?

|

Dela på:

Senast uppdaterad