Familjecentralen Floran i Åby

Familjecentralen är till för alla blivande föräldrar och familjer med barn upp till 6 år.

På familjecentralen har du tillgång till barnmorskemottagning, barnavårdscentral, öppen förskola samt rådgivning och stöd från socionom. Det går bra att fråga om det mesta, allt från oro kring barnets hälsa och utveckling till olika bekymmer i vardagen. Vi finns till som stöd för dig.

På den öppna förskolan och i våra olika föräldragrupper får du möjlighet att träffa andra föräldrar och barn. Det är frivilligt, öppet för alla och gratis.

Öppen förskola

Öppna förskolan vänder sig till dig som är förälder eller annan vuxen med barn 0-6 år. Öppna förskolan är en träffpunkt dit du i vanliga fall kan komma för att umgås med andra barn och vuxna. Då behövs ingen anmälan och verksamheten är gratis. Obs, just nu anpassas öppna förskolan till gällande restriktioner med anledning av coronapandemin. Vi erbjuder öppen förskola utomhus i mindre grupper. Se Florans öppna förskolas sida för aktuell information.

Föräldrastöd

Till socionomen på familjecentralen kan du vända dig för rådgivning, information och stödsamtal. Det kan handla om de olika bekymmer, stora som små, som kan uppstå under graviditet och föräldraskapets första år. Hör av dig för tidsbokning, kontaktuppgifter nedan.

Barnvagnspromenader

Nu erbjuder vi promenader för dig och ditt barn. Vi kommer att promenera i olika områden i Mölndal och vi stannar till någonstans på vägen för en sångstund. Barnen behöver kunna sitta i vagnen under promenaden. Ta gärna med en filt att sitta på. Vi räknar med att promenad och sångstund tar ca 1,5 timma. För att följa rådande restriktioner kan vi vara max 8 vuxna. Hör av er till oss för information om aktuella tider.

Barnavårdscentral

Omtanken Åby arbetar vi med familjen i fokus. Hela familjen måste må bra för att barnen ska må bra. Vår barnavårdscentral erbjuder hälsoundersökningar och vaccinationer för barn mellan 0-6 år. Hos oss kan du få information om allt som rör ditt barns utveckling. BVC tar emot barn och familjer som är friska men vi hjälper gärna till med sjukvårdsrådgivning via telefon.

Barnmorskemottagning

Barnmorska från barnmorskemottagningen Mölndal håller föräldragrupper på familjecentralen för gravida och deras partner under graviditeten. Anmälan till dessa sker via barnmorskemottagningen Mölndal.

Facebook

Följ Floran på Facebook


Kontakt

Familjecentralen Floran
Katrinebergsgatan 1
431 61 Mölndal
031-315 10 00 kontaktcenter Mölndal
familjecentralen.floran@molndal.se

Hanna Brohede
Socionom/samordnare
0768-82 80 49
hanna.brohede@molndal.se

Hjälpte den här informationen dig?

|

Dela på:

Senast uppdaterad