Familjecentralen Fyrklövern i Lindome

Familjecentralen är till för alla blivande föräldrar och familjer med barn upp till 6 år.

På familjecentralen har du tillgång till barnmorskemottagning, barnavårdscentral, öppen förskola samt rådgivning och stöd från socionom. Det går bra att fråga om det mesta, allt från oro kring barnets hälsa och utveckling till olika bekymmer i vardagen. Vi finns till som stöd för er.

På den öppna förskolan och i våra olika föräldragrupper får du möjlighet att träffa andra föräldrar och barn. Det är frivilligt, öppet för alla och gratis.

Öppna förskolan

Öppna förskolan vänder sig till dig som är förälder eller annan vuxen med barn mellan 0-6 år. Öppna förskolan är en träffpunkt dit du i vanliga fall kan komma för att umgås med andra barn och vuxna. Då behövs ingen anmälan och verksamheten är gratis.

OBS! Just nu anpassas öppna förskolan till gällande restriktioner med anledning av coronapandemin.

Föräldrastöd

Till socionomen på familjecentralen kan du vända dig för rådgivning, information och stödsamtal. Det kan handla om de olika bekymmer, stora som små, som kan uppstå under graviditet och föräldraskapets första år. Ring för tidsbokning.

Digitalt föräldrasnack

Pandemins påverkan är stor inom många områden i samhället. För dig som är eller varit föräldraledig har den kanske inneburit att du inte kunnat delta i grupper och kunnat träffa andra föräldrar och barn på det sätt som du hade önskat. Vi bjuder därför in till digitalt föräldrasnack där du på ett enkelt sätt kan träffa och prata med andra föräldrar. Vi som håller i träffarna är förskollärare och socionom från familjecentralen Fyrklövern. Det blir snack och sångstund. Ha kaffekoppen redo! Vi startar grupper efter hand, riktade till olika åldrar. Anmäl intresse via kontaktuppgifterna nedan, så hör vi av oss.

Barnavårdscentralen

Lindome barnavårdscentral erbjuder hjälp i frågor kring ditt barns hälsa och utveckling. Vi tar emot friska barn men rådfråga oss gärna per telefon när ditt barn är sjukt. Läkare, barnpsykolog och logoped är knuten till verksamheten.

Kontakta Lindome barnavårdscentral för att boka besök.

Barnmorskemottagning

Barnmorska från Barnmorskemottagningen Lindome håller
föräldragrupper på familjecentralen för gravida och deras partner under graviditeten. Anmälan görs till Lindome barnmorskemottagning.

Lindome bibliotek

Lindome bibliotek har en barnbibliotekarie som är knuten en viss del av sin tjänst till familjecentralen. Bibliotekarien medverkar i föräldragrupperna. Du kan kontakta bibliotekarien i frågor som gäller språkstimulans och litteraturtips.

Kontakt

Familjecentralen Fyrklövern
Almåsgången 7
437 30 Lindome

031-315 10 00 (kontaktcenter Mölndal)

Hjälpte den här informationen dig?

|

Dela på:

Senast uppdaterad