Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate
Mölndals stads startsida

Familjehem

Vill du hjälpa ett barn och samtidigt utvecklas som människa? Vill du vara med och hjälpa till?

Alla barn har rätt till föräldrar, vuxna som finns där, och har tid och kärlek för sina barn. Ibland kan barn och ungdomar inte bo kvar hemma av olika skäl. Därför behövs familjehem som kan ta emot ett barn för en längre eller kortare tid och ge det barnet den trygghet och omvårdnad som alla barn behöver.

Vad innebär det att vara familjehem?

Att vara familjehem är en utmaning och ett ansvarsfullt uppdrag, men det ger också mycket glädje och stimulans till familjen. I familjehem behövs ett stort hjärta, en varm famn och mycket kärlek.

Din uppgift som familjehem är att ta hand om barnet, men också att hålla kontakt med och samarbeta med barnets familj, skola, socialtjänst och andra viktiga personer runt barnet. Målet är ofta att barnet ska återförenas med sin egen familj. Därför går det inte alltid att säga hur lång tid barnet ska stanna. Det kan vara allt från några månader till en hel uppväxt.

Ett familjehem är vanliga människor som lever ett stabilt liv och är trygga och nöjda med sin livssituation. Du kan ha familj eller vara ensamstående, bo i lägenhet eller i villa, bo i stan eller på landet men du behöver ha ett rum över i ditt hem. Kanske har du en gäststuga på tomten? Det är viktigt att alla som ingår i familjen är överens om att vilja ta emot en ny familjemedlem.

Som familjehem behöver du ha tid och kraft över, lust att engagera dig och ett intresse för barn och ungdomar. Eftersom behoven för de barn och ungdomar som placeras ser olika ut behövs olika slags familjekonstellationer som familjehem. Släktingar till barnet eller någon annan som finns i barnets nätverk kan också bli familjehem.

Som familjehem får du också en viss ersättning uppdelat i arvode och omkostnader. Dessa utgår från Sveriges kommuner och landstings rekommendationer för familjehem.

​Vill du bli familjehem?

Är du intresserad av att få veta mer om vad det innebär att bli familjehem får du gärna ringa familjehemssekreterarna eller fylla i en intresseanmälan.

Kontakt

Familjehemssekreterarna
Södra Ågatan 4 B
Mölndals stad
431 82 Mölndal
familjehem@molndal.se

Ulrika Bronsman
031-315 11 22

Maria Grahn
031-315 11 28

Hjälpte den här informationen dig?

|

Dela på:

Senast uppdaterad 2018-05-07 11.45