Familjerätt

Som Mölndalsbo vänder du dig, i de flesta familjerättsliga frågor, till Familjerätt i samverkan som ligger i Partille. Om det gäller att fastställa föräldraskap hör du av dig till Kontaktcenter Mölndal.

Vad är familjerätt?

Familjerätt inom socialtjänsten är en specialiserad verksamhet som till största delen utgörs av myndighetsutövning. Familjerätten arbetar med utredningar och handläggning av frågor som rör bland annat vårdnad, boende och umgänge, separation/skilsmässa och och adoption. Familjerätten genomför även samarbetssamtal.

Familjerätt i samverkan

Sedan den 1 oktober 2021 har Mölndal och två grannkommuner en gemensam familjerätt: Familjerätt i samverkan – Härryda, Mölndal, Partille. Familjerätt i samverkan tillhör Partille kommun men finns alltså även till för dig som bor i Mölndal. Du når Familjerätt i samverkan via Kundcenter Partille. Klicka här för kontaktuppgifter och information om familjerättens telefontider.

Gäller ditt ärende faderskap/föräldraskap?

Om det handlar om att fastställa faderskap/föräldraskap kan du börja med att höra av dig till Kontaktcenter Mölndal som i många fall kan hjälpa till med den administration som krävs för att fastställa faderskap/föräldraskap. Om en mer omfattande utredning behövs i ditt/ert fall, kommer du/ni att hänvisas vidare till Familjerätt i samverkan.

Varför bildades Familjerätt i samverkan?

Via länkarna nedan kan du få veta mer om bakgrunden till att Mölndal, Härryda och Partille bildat en gemensam familjerätt.

Kontakt

Familjerätt i samverkan

Du som bor i Mölndal ska, i de flesta familjerättsliga frågor, vända dig till Familjerätt i samverkan som finns till för alla som bor i Mölndal, Härryda och Partille. Klicka här för kontaktuppgifter och öppettider.

Om det gäller faderskap/föräldraskap: Om det gäller fastställande av faderskap/föräldraskap kan du börja med att höra av dig till Kontaktcenter Mölndal.

Dela på:

Senast uppdaterad