Komet föräldraskapskurs

Består tiden tillsammans med ditt barn mest av konflikter? Då kan Komet vara något för dig. Det är en kurs i föräldraskap som finns i några olika versioner. Komet-kurserna ges regelbundet.

Inom Komet-konceptet finns det fem viktiga principer, däribland "härmningsprincipen".

Aktuella kurser och intresseanmälan

Uppdaterad info finns under "Aktuella kurser" längre ned på den här sidan.

Vad är Komet?

Komet är ett program i föräldraskapsstöd som syftar till att förbättra kommunikationen mellan föräldrar och barn. Komet riktar sig till dig som vill minska tjat och konflikter i hemmet och få en bättre relation med ditt barn.

Innehållet i Komet bygger på forskning om hur konflikter kan minskas och hur relationen mellan förälder och barn kan stärkas. 

Grundprincipen i programmet är att först bygga och stärka relationen för att på så sätt skapa förutsättningar att sedan jobba mer direkt med samarbete och konflikthantering.

Exempel på teman

Detta är några av de teman som tas upp inom ramen för Komet:

 • Tid tillsammans.
 • Positiv kommunikation.
 • Lyssna och håll kontakten.
 • Det som motiverar och fungerar.
 • Förhandla och lös problem.
 • Mindre tjat, skäll och ilska.

Fördjupande information om Komet-konceptets fem principer.

För dig med barn i åldern 3-11 år

 • Komet 3-11 – gruppträffar. Du kan delta i Komet genom att gå en kurs som består av gruppträffar tillsammans med andra föräldrar och som omfattar cirka 10 träffar om 2,5 timme per tillfälle. Gruppen leds av utbildade gruppledare och du kommer att få möjlighet att utbyta erfarenheter med andra föräldrar och öva på nya förhållningssätt mellan träffarna.

 • iKomet – internetbaserat och individuellt. Detta är en helt internetbaserad kurs för dig med barn i åldern 3-11 år. Jämfört med att delta i en Kometkurs som bygger på fysiska gruppträffar, kan du som deltar i iKomet i högre grad själv styra över vid vilka tidpunkter du tar del av kursens innehåll. Programmet innehåller texter och filmer och olika frågor att svara på. Om ni är två föräldrar i familjen kan ni med fördel gå igenom programmet tillsammans. Under kursens gång har du/ni dialog med en iKomet-ledare. I början av kursen gör ni tillsammans upp en tidplan. Programmet omfattar 7 avsnitt som tar 10 veckor att gå igenom. Varje avsnitt kräver ungefär en timme framför datorn och du väljer själv när du loggar in.

För dig med barn i åldern 12-18 år

 • Komet 12-18 – gruppträffar. Du kan delta i Komet genom att gå en kurs som består av gruppträffar tillsammans med andra föräldrar och som omfattar cirka 10 träffar om 2,5 timme per tillfälle. Gruppen leds av utbildade gruppledare och du kommer att få möjlighet att utbyta erfarenheter med andra föräldrar och öva på nya förhållningssätt mellan träffarna.

AKTUELLA KURSER

iKomet 3-11 (internetbaserad kurs)

Kometkurs via webben för dig som har barn i åldern 3-11 år. Du bestämmer själv vid vilka tidpunkter du ska genomföra kursen.

iKomet vänder sig till dig som har barn i åldern 3-11 år (iKomet finns inte för 12-18). Anmälningstiden till vårens iKomet-kurs har gått ut.

Komet 3-11 (gruppträffar)

Kometkurs för dig som har barn i åldern 3-11 år. Fysiska träffar på bestämda tider.

 • TORSDAGAR I MÖLNDAL, kl 17.00-19.30. Start 15 februari (uppehåll under sportlovet och påsklovet). Plats: Nämndemansgatan 3, Mölndal. Anmälningstiden har gått ut.

 • TORSDAGAR i Lindome, kl 17.00-19.30. Start 25 januari (uppehåll under sportlov och påsklov). Plats: Familjecentralen Fyrklövern, Almåsgången 7, Lindome. Anmälningstiden har gått ut.

Komet 12-18 (gruppträffar)

Kometkurs för dig som har barn i åldern 12-18 år.

 • MÅNDAGAR kl 12.30-15.00. Start 26 februari. Plats: Mötesplats Bifrost, Vetekornsgatan 2b, Mölndal. Anmälningstiden har gått ut.


Kontakt

Malin Fridlund
Folkhälsosamordnare
Kultur- och fritidsförvaltningen
031-315 10 00 kontaktcenter
malin.fridlund@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad