Aktuella uppdrag som stödfamilj

Just nu söker vi stödfamiljer åt två barn, 14 respektive 16 år gamla. Båda har funktionsnedsättning och uppdragen syftar till att erbjuda miljöombyte för barnen och avlastning åt föräldrarna. Längst ner på denna sida finner du information om ansökan.

Pojke, 14 år

Nu söker vi stödfamilj till en pojke på 14 år, med ett stort intresse för fiske, djur, natur och klättring. Stödfamiljens uppgift är att erbjuda miljöombyte för barnet och ge föräldrar till barn med funktionsnedsättning avlastning.

Om stödfamiljen

Familjen vi söker kan vara ensamhushåll eller ett par men helst inte en stor familj eller familj med små barn, då pojken behöver ha det lugnt omkring sig.

Planering och struktur skapar trygghet för den här pojken och det är viktigt att stödfamiljen är inlyssnande och lyhörd. Om ni delar något av den här pojkens intressen för fiske, djur och natur ser vi det som en stor fördel.

Om insatsen

Insatsen gäller 4 dygn i månaden som schemaläggs vardagar eller helg tillsammans med föräldrarna. Till en början kommer ni ses kortare stunder för att lära känna varandra och målet är att på sikt kunna övernatta hos stödfamiljen.

Pojke, 16 år

Nu söker vi stödfamilj till en social pojke på 16 år som gillar att meka med bilar och att tillbringa tid i verkstaden.

Om stödfamiljen

Vi söker en trygg familj eller ensamhushåll som har tid och engagemang att ta emot en social kille som behöver närvarande vuxna som har tid för honom. Struktur och förberedelser är viktiga egenskaper hos familjen och ni får gärna bo på landet och dela pojkens intresse för fordon.

Om insatsen

Insatsen gäller 2 dygn i månaden som schemaläggs vardagar eller helg tillsammans med föräldrarna. Till en början kommer ni ses kortare stunder för att lära känna varandra och målet är att på sikt kunna övernatta hos stödfamiljen.

Utredning för att bli stödfamilj

Alla blivande stödfamiljer genomgår utredning för att få ta uppdrag som stödfamilj. Utredning innebär registerutdrag, hembesök och intervjuer. Allt för att kunna bedöma om du eller ni är lämpliga för uppdraget och motsvarar de krav som socialtjänsten ställer på en stödfamilj.

Ersättning

Mölndals stad följer Sveriges Kommuner och Regioners rekommendationer om ersättning till stödfamiljer och kontaktfamiljer. Ersättningen består av två delar; arvode och omkostnadsersättning.

Ansökan:

Om något utav uppdragen låter som något för dig är du välkommen att kontakta oss så berättar vi mer. Se kontaktuppgifter nedan.

Kontakt

Renée Johansson Alldén
Enhetschef
Vård- och omsorgsförvaltningen
031-315 27 42
renee.johansson-allden@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad