Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate
Mölndals stads startsida

För dig som vill hjälpa nyanlända

För att underlätta integration är hjälp från privatpersoner, föreningar, organisationer och företag ett ovärderligt stöd. Här har vi samlat information om hur du på olika sätt kan bidra till integrationsarbetet i Mölndal.

Bli språkvän

Som språkvän kan du som Mölndalsbo göra skillnad för en person som håller på att finna sig tillrätta i Sverige. I utbyte får du inblick i en annan kultur - och kanske även en vän för livet.

Besök ett språkcafé

Det finns flera språkcaféer i Mölndal. Hit kommer svenskar och nyanlända för att prata svenska, fika och umgås. Alla är välkomna! 

Erbjuda arbete eller praktikplats

Är du som arbetsgivare intresserad av att vara med och förbättra nyanländas etablering på arbetsmarknaden? För mer information är du välkommen att kontakta:

Arbetsförmedlingens arbetsgivargrupp
010-488 41 81
molndal-harryda-arbetsgivare@arbetsformedlingen.se

Double Cup - Integration över en fika

DoubleCup skapar integration och nätverkande genom personliga och enkla möten på arbetsplatser. Det sker vid en förutsättningslös fika mellan personer från företag / organisationer och nyanlända i etableringsfasen eller asylsökande.

Representanten från företaget / organisationen blir en slags mentor för en timma. Med sina kunskaper och erfarenheter om hur den svenska arbetsmarknaden fungerar kan frågor som den nyanlända / asylsökande har besvaras. Kanske har du som anställd/företagare kontakter i ditt nätverk som kan hjälpa den nyanlända / asylsökande vidare, både karriärmässigt och socialt?

Vill du veta mer och anmäla ditt intresse så gå till webbplatsen doublecup.se.

Hyr ut en bostad

Det råder stor bostadsbrist i staden och det tar tid att få fram permanenta bostäder. Därför är kommunen mycket tacksam för hjälp med uthyrning av bostäder. Det kan vara alltifrån villor och lägenheter till så kallade Attefallshus eller rum för inneboende. Hyresbeloppet och bostadens standard ska vara skälig.

Fadder till ensamkommande barn eller ungdom

Vi söker nu faddrar till ensamkommande barn och ungdomar i Mölndal. Behovet av faddrar är stort, trots att det inte längre kommer lika många ensamkommande ungdomar till Sverige. Din ansökan om att bli fadder är därför varmt välkommen!

Som fadder har du inget ansvar för juridiska eller ekonomiska processer, utan är helt enkelt en social kontakt som erbjuder ungdomen omsorg, nya kontaktytor och erfarenheter av ett hem.

För att lära känna varandra tror vi att man behöver träffas minst en gång i månaden. Det är Göteborgs räddningsmission som håller i fadderverksamheten tillsammans med Mölndals stad.

Engagera dig som volontär

Vill du göra en viktig insats som volontär? Fyll i en intresseanmälan att bli volontär så kontaktar vi dig. Det finns många olika uppdrag, ett litet urval av aktuella uppdrag som efterfrågas just nu.

Du kan också engagera dig för flyktingar hos Svenska kyrkan i Mölndal eller hitta andra volontäruppdrag via Volontärbyrån.

Skänka saker och kläder

Mölndals stad har inte någon egen organiserad insamlingsverksamhet. Däremot kan du kontakta andra organisationer så som:

De tar emot kläder, prylar och varor som sedan säljs till förmån för flyktinghjälp.

 

Kontakt

Mölndals stad
Göteborgsvägen 11-17
431 82 Mölndal
031-315 10 00 växel
031-87 76 68 fax
stad@molndal.se

Stadshusets öppettider
måndag 8.00-16.30
tisdag     8.00-16.30
onsdag   8.00-16.30
torsdag   8.00-16.30
fredag     8.00-16.00

Hjälpte den här informationen dig?

|

Dela på:

Senast uppdaterad 2018-11-21 14.36