Ny i Mölndal

För dig som är ny i Sverige och Mölndal är det mycket som är nytt. Ett nytt språk. Ett nytt samhälle. På den här sidan har vi samlat relevant information.

Flera personer sträcker sig efter kaffe, te och bullar på ett bord som de sitter runt.

Svenska språket

Du som är vuxen, ny i Sverige och folkbokförd i Mölndal har möjlighet att lära dig svenska genom SFI (svenska för invandrare). Målet är att du ska få kunskap i svenska så att du kan klara dig i vardagen och på en arbetsplats. Läs mer om SFI i Mölndal på Campus Mölndals webb. Du kan också öva svenska på egen hand. På Information Sverige hittar du flera olika hjälpmedel och verktyg där du kan träna svenska själv eller med andra.

Lära känna det svenska samhället

Du kan lära dig mer om Sverige och det svenska samhället genom att delta i en utbildning som heter Samhällsorientering. Den ges på olika språk. Utbildningen är till för dig som nyligen fått uppehållstillstånd i Sverige. Det är gratis för dig att delta. Du som är folkbokförd i Mölndals stad deltar i Göteborgs stads samhällsorientering. Här finns mer information om utbildningen. På kursen används Boken om Sverige.

Mötas och umgås

Att umgås och träffa etablerade svenskar är ett bra sätt att komma in i samhället och träna på att kommunicera på svenska. Och det finns många etablerade Mölndalsbor som gärna vill lära känna dig! Runtom i Mölndal finns flera mötesplatser för både unga och gamla. Det finns också möjlighet att träffa en språkvän. Du får en vän som du kan prata svenska med och som kan mer om det svenska samhället.

Servicecenter

Hit kan du vända dig med dina frågor.

Hitta saker att göra

Information om fritidsaktiviteter i Mölndal på lätt svenska.

Fritidslotsen kan hjälpa till

Fritidslotsen kan hjälpa dig att hitta saker att göra.

Kontakt

Öppettider
Besökstid från kl. 12.00
Telefontid:
måndag 8.00-16.30
tisdag     8.00-16.30
onsdag   8.00-16.30
torsdag   8.00-18.00
fredag     8.00-16.30

Hjälpte den här informationen dig?

|

Dela på:

Senast uppdaterad