Ny i Mölndal

På den här sidan har vi samlat information för dig som är ny i Sverige och Mölndal.

Pendlare och bussar uppe på Mölndals bro.

Som ny i Sverige och Mölndal finns det mycket nytt att ta in. Ett nytt språk. Ett nytt samhälle. Vi hoppas kunna hjälpa dig en bit på vägen. Här hittar du information om vad Mölndals stad kan hjälpa dig med och vi tipsar även om vad andra kan hjälpa till med.

Genom Mölndals stad kan du som är ny i Sverige få hjälp med bostad, skola, arbete, språket, lära dig mer om det svenska samhället, träffa nya människor och mycket mer. Bland annat erbjuder vi alla som är nya i Sverige Svenska för invandrare (SFI).

Att umgås och träffa etablerade svenskar är ett bra sätt att komma in i samhället och att lära sig det svenska språket. Och det finns många etablerade Mölndalsbor som gärna vill lära känna dig. I Mölndal finns flera mötesplatser för både unga och gamla, i alla kommundelar. På exempelvis Mötesplats Åby, arrangeras ofta olika aktiviteter och du är mycket välkommen att delta. Vill du så kan du också träffa en språkvän. Du får en vän som du kan prata svenska med och som kan mer om det svenska samhället.

Läs mer under rubrikerna i menyn.

Relaterad information

Kontakt

Öppettider
måndag 8.00-16.30
tisdag     8.00-16.30
onsdag   8.00-16.30
torsdag   8.00-18.00
fredag     8.00-16.30

Hjälpte den här informationen dig?

|

Dela på:

Senast uppdaterad 2020-09-15 20.40