Länkar till annat som är bra att känna till

Här har vi samlat ytterligare information som du kan ha nytta av.

Information om Sverige är länsstyrelsernas webbplats med information om Sverige för dig som är asylsökande eller nyligen har fått uppehållstillstånd.

Svenska institutet är en myndighet som arbetar med kultur, utbildning, vetenskap och näringsliv för att stärka relationer och utveckling. De ansvarar för sidan sweden.se där du hittar korta fakta om Sverige.

Information på olika språk om hur du kan förebygga olyckor och vad du kan göra i krissituationer hittar du på DinSäkerhet.se.

Sjukvårdsupplysning kan du få på olika språk på 1177.

Genom Skatteverkets filmer ”Ny i Sverige” kan du lära dig mer om vad du ska ha med dig när du anmäler att du har flyttat till Sverige, hur du ansöker om id-kort och annat som kan vara bra att veta.

Genom UR skolas filmer ”Nyanländ” kan du lära dig mer om hur man söker jobb, hittar bostad, asylregler, juridiska frågor och annat som kan vara bra att veta.

Nyheter på lätt svenska hittar du på 8 Sidor. Där förklaras vad som hänt, var det har hänt och varför det har hänt.

Musik och program på flera språk kan du lyssna på i Sveriges radio.

Har du flytt till Sverige? Rädda barnen har en stödlinje på flera språk. Du som ringer behöver inte berätta vem du är. Den som svarar i telefonen har tystnadsplikt.

Youmo är en sajt på arabiska, somaliska, tigrinja, dari och lätt svenska om hälsa och jämställdhet för dig som ung nyanländ. Du kan läsa texter, se filmer och bildspel om kroppen, kärlek, sex, psykisk hälsa, jämställdhet och mycket annat.

Sverige är en demokrati. Att bo i en demokrati innebär att du har rättigheter och frihet att uttrycka dina åsikter. På de här sidorna kan du läsa om hur du kan kontakta, påverka och ta del av kommunens arbete.

Fler tips

Kontakt

Öppettider
Besökstid från kl. 12.00
Telefontid:
måndag 8.00-16.30
tisdag     8.00-16.30
onsdag   8.00-16.30
torsdag   8.00-18.00
fredag     8.00-16.30

Hjälpte den här informationen dig?

|

Dela på:

Senast uppdaterad