Svenska och samhällsorientering

SFI (svenska för invandrare) är en grundläggande utbildning i svenska språket för vuxna invandrare. Målet är att du ska få kunskap i svenska så att du kan klara dig i arbetet och i vardagen.

Utbildningen är gratis och äger rum på Krokslätts fabriker i Mölndal. Du som är folkbokförd i Mölndal och inte har svenska som modersmål kan bli antagen till SFI. Du kan anmäla dig från och med den 1 juli det år du fyller 16 år. Besök studie- och yrkesvägledningen på Campus Mölndal för att anmäla dig. Du som deltar eller kommer att delta i Arbetsförmedlingens aktiviteter anmäls automatiskt till SFI.

Du kan också lära dig svenska genom att öva på egen hand. På Information Sverige hittar du flera olika hjälpmedel och verktyg där du kan träna svenska själv eller med andra.

Information om det svenska samhället

Du kan lära dig mer om Sverige via en utbildning som heter Samhällsorientering. Samhällsorienteringen ger dig viktig information om hur det svenska samhället fungerar. Du får bland annat lära dig om den svenska sjukvården, skolan och olika myndigheter. Utbildningen ges på ditt eget språk.

Om du är nyanländ och har en etableringsplan är det din handläggare på Arbetsförmedlingen som anmäler dig till kursen. Annars kan du anmäla dig i det här formuläret.

Boken om Sverige är ett kursmaterial som används inom samhällsorienteringen.

Kontakt

Öppettider
måndag 8.00-16.30
tisdag     8.00-16.30
onsdag   8.00-16.30
torsdag   8.00-18.00
fredag     8.00-16.30

Hjälpte den här informationen dig?

|

Dela på:

Senast uppdaterad 2019-05-07 11.41