Mini-Maria i Mölndal

Mini-Maria finns till för dig som är i åldern 13-21 och som har bekymmer med alkohol eller andra droger. Det kan också gälla spel om pengar. Det är lätt att komma i kontakt med Mini-Maria och du kan själv vända dig direkt till oss.

Mini-Maria ligger på Fredåsgatan i Krokslätt.

Mini-Maria ligger på Fredåsgatan 13 i Krokslätt. I samma byggnad ligger bland annat Folktandvården och en vårdcentral. Närmsta busshållplats är Fredåsgatan och närmsta spårvagnshållplats är Krokslätts torg.

Vad är Mini-Maria?

Mini-Maria vänder sig till dig som är tonåring eller ung vuxen (13-21 år) och som har bekymmer med alkohol eller andra droger, eller spel om pengar. Även du som är förälder eller anhörig kan vända dig till oss.

Mini-Maria är en lättillgänglig mottagning. Du kan på eget initiativ vända dig direkt till oss för att få råd, stöd och behandling.

Vi som arbetar här har olika yrken och vi samarbetar för att ge dig ett gott stöd. Här finns socionomer, sjuksköterskor, psykolog och läkare.

Det kostar inget att få stöd av Mini-Maria.

Var ligger Mini-Maria i Mölndal?

Mini-Maria-mottagningen i Mölndal ligger på Fredåsgatan 13 i Krokslätt. De närmsta hållplatserna är Krokslätts torg och Fredåsgatan.

Hur kontaktar jag mottagningen?

Telefonnummer till mottagningen finns längst ned på den här sidan. För öppettider, se information på 1177.

Drivs i samverkan

Mini-Maria är ett etablerat koncept som drivs i samarbete mellan sjukvård och kommun. Sedan tidigare finns Mini-Maria-mottagningar runtom i Sverige. Mini-Maria i Mölndal drivs av Mölndals stad i samarbete med flera andra kommuner och Regionhälsan, som ingår i Västra Götalandsregionen.

Samverkan kring Mini-Maria vilar på att kommuner och regioner i Sverige har ett gemensamt ansvar för missbruks- och beroendevården. Mottagningen i Mölndal ingår i Mini-Maria Västra som omfattar nio kommuner: Ale, Alingsås, Härryda, Lerum, Lilla Edet, Kungälv, Mölndal, Partille och Stenungsund.

Mer information och tips på bra länkar

  • Drogförebyggande arbete i Mölndal. Vi jobbar drogförebyggande för att skapa en tonårstid fri från alkohol, tobak och narkotika.

  • drugsmart.se är en sajt för ungdomar med information om alkohol och andra droger. Här finns fakta och möjlighet att ställa frågor till experter med mera. Sajten drivs av Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning.

  • Tonårsparlören vänder sig till dig som är tonårsförälder. Fakta och tips om ungdomar och alkohol. Allt för att göra tonårstiden lite lättare – både för dig och din tonåring.

Kontakt

Mini-Maria
Fredåsgatan 13
413 67 Mölndal
010-441 50 90
Öppettider: Se Mini-Maria på 1177.

Dela på:

Senast uppdaterad