Unga med missbruk

VIM vänder sig till dig som är i åldern 13-25 år och som har problem med kriminalitet och/eller alkohol eller andra droger. Vi stöttar även personer i dessa unga människors närhet, exempelvis föräldrar, anhöriga och andra.

VIM-mottagningen är en öppenvårdsenhet inom kommunens socialtjänst. VIM står för "vårdkedja i Mölndal". Vi arbetar med stödjande och förebyggande verksamhet när det gäller kriminalitet, alkohol och andra droger.

Motiverande samtal

Vi arbetar med motiverande, stödjande och behandlande samtal. Vi kan antingen stötta dig enskilt eller så arbetar vi både tillsammans med dig och med dina föräldrar eller andra personer som är viktiga för dig.

Vid behov finns även möjlighet att utföra drogtester.

Ingen kostnad

Det kostar inget att få stöd av VIM.

Mer information

drugsmart.se är en sajt för ungdomar med information om alkohol och andra droger. Här finns fakta och möjlighet att ställa frågor till experter med mera. Sajten drivs av Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning.

Tonårsparlören – för dig som är tonårsförälder. Fakta och tips om ungdomar och alkohol. Allt för att göra tonårstiden lite lättare - både för dig och din tonåring.

Kontakt

VIM (vårdkedja i Mölndal)
031-315 10 00 (kontaktcenter)

Dela på:

Senast uppdaterad