Brotts­förebyggande arbete

Varje individ kan vara en brottsförebyggare i någon mån. Alla kan bidra till en tryggare närmiljö och ett tryggare samhälle. Nedan hittar du information om hur vi arbetar med brottsförebyggande arbete och hur du kan engagera dig.

Grannsamverkan

Grannsamverkan är en metod för samarbete mellan grannar för att minska vardagsbrottsligheten, som till exempel inbrott i bostäder, bilar, förråd och skadegörelse.

Motverka rasism och extremism

De mänskliga rättigheterna är internationella avtal som Sverige har förbundit sig att följa. Det brottsförebyggande rådet bidrar tillsammans med övriga verksamheter i Mölndals stad till att dessa rättigheter förverkligas för mölndalsborna.

Trygghetsvandringar

Vandring är ett sätt att skapa en tryggare och bättre miljö i exempelvis ett bostadsområde.

Trygghetsvärdar i Mölndal

Trygghetsvärdar ska främja trygghet och trivsel i Mölndal genom att synas utomhus på helgkvällar. Våra trygghetsvärdar går alltid tillsammans med minst en annan trygghetsvärd, de får ett arvode (betalt per timme) samt stöd och gemenskap av andra trygghetsvärdar och en samordnare från staden.

Kommunfullmäktige tog i augusti 2017 beslut om att starta upp arbetet med trygghetsvärdar i centrala Mölndal. Trygghetsvärdarna gjorde sin första vandring i mars 2018.

Relaterad information

Kontakt

Helena Söderberg
Brottsförebyggande samordnare
Samordning för hållbarhet
031-315 10 00 (Växel)
helena.soderberg@molndal.se

Hjälpte den här informationen dig?

|

Dela på:

Senast uppdaterad 2020-06-22 19.46