Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Mölndals stads startsida

Följ med barnen till Djursjön

Upplev sommaren vid Djursjön som volontär i Mölndals stads största, återkommande sommarlovsaktivitet.

Badplats och barn med matsäck vid Djursjön.

Djursjön

Under tre veckor i början på sommarlovet anordnas resor för barn till Djursjön som ligger i östra Lindome. Det är en mycket uppskattad sommarlovsaktivitet där barnen får möjlighet att bada, paddla kanot, fiska och mycket annat.

Barnen transporteras till Djursjön med särskilda bussar måndag-torsdag under veckorna 25-27. Bussarna kallas ibland för "badbussarna" eller "sommarbussarna" och har en egen tidtabell. Tidtabellen publiceras på denna webbplats när den är klar.

Volontärer behövs

Det kommer att finnas ledare med hela tiden som har det övergripande ansvaret för sommarlovsaktiviteten. Men det finns många situationer då ledarna behöver ett par extra händer och ögon. Ditt uppdrag som volontär är att hjälpa ledare och barn med olika saker och stötta upp där det behövs.

Uppdrag 15 juni - 2 juli

Du kommer att följa med på bussen till och från Djursjön och hjälpa ledaren att skriva upp vilka barn som åker med. Du finns med vid olika aktiviteter, som till exempel när barnen ska kliva i och ur kanoterna, vid badstranden, plockar fram och tar bort material som används under dagen. När dagen är slut ser ni tillsammans till att samma barn som kom med bussen även åker tillbaka med den.

Är detta något för dig?

  • Du måste ha fyllt 18 för att få vara volontär i detta uppdrag.
  • Du blir erbjuden att gå en HLR-utbildning samt introduktion.
  • Det här är ett socialt uppdrag för dig som tycker om barn och har lätt för att prata och samarbeta med andra människor.
  • Djursjön ligger omgiven av skog, så det är viktigt att du som volontär känner dig bekväm ute i naturen.
  • Du måste inte kunna vara med under hela perioden, men minst 4 dagar.
  • Alla som åker till Djursjön behöver ha med sig egen matsäck och kläder efter väder. Det finns ingen försäljning vid Djursjön.

Anmälan

Anmäl dig via formuläret nedan.

Kontakt

Volontär i  Mölndal
031-315 16 33
volontar@molndal.se

Hjälpte den här informationen dig?

|

Dela på:

Senast uppdaterad 2020-03-09 14.09