Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate
Mölndals stads startsida

Annelies sida

Ingress med format "Ingress". Skriv en kort sammanfattning om innehållet av sidan. Glöm inte det viktigaste. Ingressen får inte radbrytas eller indelas i stycken. Det får inte heller förekomma några länkar i ingressen. Ingressen är VIKTIG! Det är denna textsnutt som syns när dela-funktionen till sociala medier som exempelvis Facebook används.

En trave med böcker på ett bord.

Här skriver du din text. Skriv luftigt och använd underrubriker. Gör punktlistor istället för att kommatera en uppräkning. Det underlättar skumläsning och gör att läsaren snabbt får en uppfattning av innehållet. Förkortningar ska t.ex. alltid skrivas ut. Kontaktinformation ska endast förekomma i högerspalten.

Använd underrubrik

Underrubriken beskriver vad brödtexten handlar om. Genom att läsa underrubriker, punktlistor, förstärkta ord och länkar avgör läsaren på några tiondels sekunder om här står något av intresse eller inte. Lura inte läsaren med så kallade kvällstidningsrubriker. Börja om möjligt rubriken med nyckelordet.

Sidrubrik och underrubriker får inte vara längre än en rad. Tänk på att detta gäller även när rubriken visas upp på andra sidor som startsidan och genomgångssidor eller i menyerna.

Länkar

Länkar läggs ska finns i sitt sammanhang. Länkarna ska ha koppling till texten och ge ett mer värde.

  • Länktexten ska vara samma som länkmålet.
  • En länk per mål - per sidan.

Övning prova att göra:

Tips

Du vet väl att du alltid kan öppna en länk i ett nytt fönster genom att högerklicka på länken och välja "Öppna länk i nytt fönster".

Kontaktuppgifter

Kontaktuppgifter ska enbart presenteras i rutan längst ner på denna sida. Prova att byta ut kontaktuppgiften till din förvaltning.

Relaterad information

Här lägger du bara om det verkligen behövs fördjupande information. Lägg inte upp en massa länkar som är "bra-att-ha". Ta bort rubriken Relaterad information om du inte behöver den eller prova att lägga till en länk.

  • Länk

Bildövning

  • Prova att byta ut bilden till en annan
  • Prova att flytta bilden så att den hamnar efter ingressen

Kontakt

Kontakt

Mölndals stad
Göteborgsvägen 11-17
431 82 Mölndal
031-315 10 00 växel
031-87 76 68 fax
stad@molndal.se

Stadshusets öppettider
måndag 8.00-16.30
tisdag     8.00-16.30
onsdag   8.00-16.30
torsdag   8.00-16.30
fredag     8.00-16.00

Hjälpte den här informationen dig?

|

Dela på:

Senast uppdaterad 2019-09-05 16.16