Finn 5 fel

Ingress med format "Ingress". Skriv en kort sammanfattning om innehållet av sidan. Glöm inte det viktigaste. Ingressen får inte radbrytas eller indelas i stycken. Det får inte heller förekomma några länkar i ingressen. Ingressen är viktig. Det är denna textsnutt som syns när dela-funktionen till sociala medier som exempelvis Facebook används.

Två kvinnor tittar på en mobil.

Här i textmodulen skriver du din text. Skriv luftigt, korta stycken och använd underrubriker. Gör punktlistor istället för att kommatera en uppräkning. Det underlättar skumläsning och gör att läsaren snabbt får en uppfattning av vad som är viktigt på sidan.

Förkortningar ska alltid skrivas ut.

Använd underrubrik

Underrubriken beskriver vad brödtexten handlar om. Börja om möjligt rubriken med nyckelordet. Genom att läsa underrubriker, punktlistor, förstärkta ord och länkar avgör läsaren på några tiondels sekunder om här står något av intresse eller inte. Lura inte läsaren med så kallade kvällstidningsrubriker.

Rubriker ska helst vara korta Inte längre än en rad på datorn. Tänk på att detta gäller även när rubriken visas upp på andra sidor som startsidan och genomgångssidor eller i menyerna.

Länkar

Länk ska förekomma i sitt sammanhang. Länken ska ha koppling till texten och ge ett läsaren ett mervärde.

  • Länktexten ska vara samma som sidrubriken på länkmålet.
  • Max en länk per mål - per sida.

Övning prova att göra:

  • gör en intern länk till sidan Färdtjänst
  • gör en extern länk till läroplanen för förskolor på Skolverket
  • gör en länk till dokumentet Visuell identitet på vår egen webbplats

Viktigt!

Det är bara pdf:er och dokument som öppnas i nytt fönster. (Länkar till våra egna och andras webbsidor öppnas alltid i samma fönster.)

Tips

Du vet väl att du alltid kan öppna en länk i ett nytt fönster genom att högerklicka på länken och välja "Öppna länk i nytt fönster".

Kontaktuppgifter

Kontaktuppgifter ska enbart presenteras i kontaktrutan längst ner på denna sida. Prova att byta ut kontaktuppgiften till din förvaltning.

Relaterad information

Här lägger du bara in länkar om det verkligen behövs fördjupande information. Lägg inte upp en massa länkar som är "bra-att-ha". Ta bort rubriken "Relaterad information" om du inte behöver den eller bara som test prova att lägga till en länk.

 

 

Kontakt

Vård- och omsorgsförvaltningen
Göteborgsvägen 11-17
Post: Göteborgsvägen 7, 431 82 Mölndal
031-315 10 00 kontaktcenter
031-315 27 49 fax
kontakt@molndal.se

Hjälpte den här informationen dig?

|

Dela på:

Senast uppdaterad 2020-09-02 15.21