Naturområden

I Mölndal är det enkelt att leva ett aktivt liv. Det är aldrig långt till närmaste naturområde med spår där du kan vandra eller jogga.

Två personer på promenad på Livereds natur- och kulturstig. 

Det finns flera härliga naturområden där du kan promenera, springa eller uppleva naturen. Rider gör du i särskilda ridspår som vi gjort speciellt för hästar.

Cykla

Cykling i naturen är uppskattat av många och det finns flera möjligheter till det i Mölndal. Tänk på att det i vissa naturreservat är förbud mot cykling, kolla reservatsreglerna innan du ger dig ut och cyklar.

I övrigt ska du ta hänsyn till allemansrätten när du cyklar i naturen utanför stigar och leder. Du får cykla om du visar hänsyn och inte skadar ömtålig naturmark. I motionsspår har gående och joggare alltid företräde enligt trafikförordningen. Om du cyklar i organiserad grupp gäller inte allemansrätten.

Promenera

Vill du ta en promenad och samtidigt lära dig något om ett områdes historia kan du följa en av kulturvandringslederna. Det finns många små sjöar med gott fiske och härliga bad. Det finns flera naturreservat som Västkuststiftelsen ansvarar för. Det finns flera badplatser för varma sommardagar. Välkommen att upptäcka alla möjligheter till friluftsliv du har i kommunen.

Relaterad information

Dela på:

Senast uppdaterad