Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate
Mölndals stads startsida

Vintercyklist

Projektet Vintercyklist riktar sig till dig som bor i Mölndal och vill anta utmaningen att cykla i din vardag även under vintern.

Vintercyklist

Tillhör du dem som cyklar till och från jobbet under vår, sommar och höst men som ställer undan cykeln när det börjar bli mörkt och kallt? Skulle du vilja testa att cykla även under vintern? Nu har du som boende i Mölndals stad möjlighet att bli en Vintercyklist! Som deltagare utrustas du med vinterdäck och reflexväst. Vi hjälper dig även med bytet till vinterdäcken. Därutöver får du både minskade kostnader för dina resor och de hälsoeffekter som cyklandet ger!

Så här går det till

De femtio utvalda projektdeltagarna åtar sig att cykla till och från jobbet minst tre dagar per vecka under perioden 1 december till 31 mars samt att varannan vecka rapportera om sitt cyklande via ett särskilt webbformulär.

Rapportering

Rapportera dina cykelresor via detta formulär varannan vecka. Projektet har nio rapporteringsperioder med två veckor i varje period.

Tips för dig som vintercyklar

Mölndals stad har samlat några tips till alla som vintercyklar.PDF

Om projektet Vintercyklist

Projektets mål är att inspirera människor att cykla året runt genom att visa hur cykeln kan användas som effektivt och bekvämt transportmedel även under vintern. 

Vintercyklist genomförs under vintern 2017-2018 i samverkan mellan Västra Götalandsregionen Hållbart resande väst, Göteborgsregionens kommunalförbund GR och deltagande kommuner. Under vintern 2016/2017 deltog 350 cyklister runt om i Västra Götaland och Region Halland. Många uppgav att det var givande att delta i projektet. Missa inte årets omgång!

Projektet delfinansieras av Västra Götalandsregionen.

Vinterunderhåll

Mölndals huvudcykelnät sopas och saltas sedan 2014. Vi strävar efter att vara färdiga med cykelvägarna klockan 06.30 på morgonen respektive klockan 16.00 på eftermiddagen, tiderna kan dock inte garanteras. Läs om snöröjning för mer information om var och när det snöröjs.

Kontakt

Emma Sjögren
Projektledare Hållbart resande
Tekniska förvaltningen
031-315 15 23
emma.sjogren@molndal.se

Hjälpte den här informationen dig?

|

Dela på:

Senast uppdaterad 2018-02-15 11.17