Vintercyklist

Projektet Vintercyklist riktar sig till dig som bor i Mölndal och vill anta utmaningen att cykla i vardagen även under vintern.

Cyklar du till och från jobbet under vår, sommar och höst men ställer undan cykeln när det börjar bli mörkt och kallt? Skulle du vilja testa att cykla även under vintern?

Nu har du som boende i Mölndals stad möjlighet att bli Vintercyklist! Som deltagare utrustas du med vinterdäck och reflexväst. Vi hjälper dig även med bytet till vinterdäcken. Därutöver får du både minskade kostnader för dina resor och de hälsoeffekter som cyklandet ger!

Anmäl dig

Anmälan för 2019/2020 var senast 14 oktober. Alla som anmält intresse kommer att få besked om de kommit med eller inte.

Deltagarna i projektet åtar sig att cykla till och från jobbet minst tre dagar i veckan under perioden 1 december till 31 mars samt att varannan vecka rapportera om sitt cyklande via ett särskilt webbformulär som skickas ut.

Tips för dig som vintercyklar

Mölndals stad har samlat några tips till alla som vintercyklar.PDF

Om projektet

Projektets mål är att inspirera människor att cykla året runt.

Vintercyklist genomförs i samverkan mellan Västra Götalandsregionen Hållbart resande väst, Göteborgsregionen (GR) och deltagande kommuner. Under vintern 2017/2018 deltog nästan hela 900 cyklister runt om i Västra Götaland och Region Halland. En markant ökning från föregående år. Många uppgav att det var givande att delta i projektet. Missa inte årets omgång!

Projektet delfinansieras av Västra Götalandsregionen.

Vinterunderhåll

Mölndals huvudcykelnät sopas och saltas sedan 2014. Vi strävar efter att vara färdiga med cykelvägarna klockan 06.30 på morgonen respektive klockan 16.00 på eftermiddagen, tiderna kan dock inte garanteras. Läs om snöröjning för mer information om var och när det snöröjs.

Kontakt

Tekniska förvaltningen
Göteborgsvägen 11-17
431 82 Mölndal
031-315 10 00 kontaktcenter
kontakt@molndal.se

Hjälpte den här informationen dig?

|

Dela på:

Senast uppdaterad 2020-07-29 11.31