Resor och transporter

Mölndal har en väl utbyggd kollektivtrafik och du kan enkelt åka till, från och inom staden med buss, spårvagn och tåg. Förbindelserna till såväl omgivande städer som övriga landet är goda. Mölndals station är stadens knutpunkt och tågen söderut mot Köpenhamn stannar här flera gånger per dag.

Bild på fyrans spårvagn i Mölndal. Foto: Sonja Skäär

Kollektivtrafiken planeras och utvecklas av Västra Götalandsregionen och Västtrafik, i samråd med Mölndals stad. Det är sedan kommunen som ansvarar för åtgärder i infrastrukturen som behövs för att kollektivtrafiken ska fungera väl. Det kan till exempel handla om att bygga busskörfält, styra trafiksignaler eller att bygga hållplatser.

Om du har frågor eller synpunkter på kollektivtrafiken ska du i första hand kontakta Västtrafik. Du kan också kontakta Mölndals stad via vårt synpunktshanteringssystem.

Västtrafiks hemsida kan du planera din resa, se tidtabeller för alla linjer, få information om trafikstörningar samt annan information om kollektivtrafiken. Du kan även ladda ner deras app.

Målbild storstadstrafikens stomnät 2035

Det pågår ett arbete för att se över stomnätet i Göteborg, Mölndal och Partille. Mer information finns på Västra Götalandsregionens webbsida.

Kontakt

Teknisk kundservice
Tekniska förvaltningen
031-315 15 80 vardagar kl 8-12
teknisk.kundservice@molndal.se

Akuta ärenden efter kontorstid
Till exempel vattenläckor, vattenavbrott, gatuproblem, fara för allmänhet:
031-87 18 00 kopplas till SOS Alarm

Hjälpte den här informationen dig?

|

Dela på:

Senast uppdaterad 2020-03-13 08.38