Riksfärdtjänst

Riksfärdtjänsten är till för dig som har ett funktionshinder och inte kan resa i andra klass på tåg på egen hand eller med den hjälp som du kan få ombord på tåget.

En resa med riksfärdtjänst betyder att du som reser med riksfärdtjänst reser till en kommun, ort eller plats utanför Mölndals stads färdtjänstområde. Du kan även få riksfärdtjänst mellan två kommuner, orter eller platser som ligger utanför Mölndals stads färdtjänstområde.

Färdmedel

Vid en resa med riksfärdtjänst kan du som är beviljad riksfärdtjänst komma att få resa med tåg, buss, flyg, personbil eller specialfordon. Vilken typ av resa som blir aktuellt för just dig kommer att stå i ditt beslut.

Om du inte klarar av att resa på egen hand med den hjälp som du kan få från förare eller från personal på tågstationer eller flygplatser, samt ombord på tåg eller flyg, kan du ansöka om reshjälp i samband med riksfärdtjänstresa.

Kan du resa på egen hand men har önskemål om att få ta med dig en person på resan så finns möjlighet till detta. Du som beviljas riksfärdtjänst har rätt att ta med dig en medresenär om du uppger det i samband med din ansökan. En medresenär betalar egenavgiften plus 20 procent av egenavgiften.

Ansök om riksfärdtjänst

Skicka in ifylld blankett för riksfärdtjänst Pdf, 864.2 kB. eller kontakta färdtjänsthandläggarna i Mölndals stad för att ansöka om riksfärdtjänst.

För att få det avresedatum som du önskar måste handläggarna ha din ansökan senast 4 veckor innan tänkt avresa.

Du kan också behöva skicka skicka in ett läkarintyg Pdf, 1.3 MB..

Kostnad för riksfärdtjänst

Du kan läsa om kostnaderna för riksfärdtjänst och hur du bokar din resa i broschyren om riksfärdtjänst Pdf, 113.2 kB.. Informationen får du även när du får beslutet om riksfärdtjänst.

Beställa resa

Du beställer din resa hos Riksfärdtjänsten Sverige AB senast tio dagar innan din resa.

Telefon: 016-15 05 50.
Vardagar 08.00 - 16.30.

Uppge vid beställning om du har med dig ledsagare eller medresenär.
Vid storhelger kan andra beställningstider förekomma.

Kontakt

Beställning och avbeställning av riksfärdtjänstresor
016-15 05 50
må - fr 08.00-16.30

Färdtjänsthandläggare
Mölndals stad
431 82 Mölndal
031-315 10 00
kontakt@molndal.se

Telefontider
må    10.00-11.30, 13.00-14.30
ti - fr 10.00 - 11.30

Dela på:

Senast uppdaterad