Seniorkort

Om du är skriven i Mölndal och har fyllt 65 år kan du få ett seniorkort som gäller på kollektiv­trafiken inom Västtrafiks zon A, det vill säga Mölndal, Göteborg, Partille och Öckerö.

Var och när gäller kortet?

Kortet gäller för resor med kollektivtrafiken inom Västtrafiks biljettzon A. Inom zon A ingår Mölndal, Göteborg, Partille och Öckerö. Seniorkortet gäller även för Flexlinjen och Närtrafik. 

Liksom vanliga biljetter gäller seniorkortet även till de hållplatser som är taxegräns även om hållplatsen fysiskt ligger i den andra zonen.

Kortet gäller under lågtrafik:

  • vardagar klockan 8.30-15 samt 18-06
  • helger (dvs lördag och söndag) och helgdagar gäller det dygnet runt.

Om du ska resa med till exempel Öresundståg behöver du ett giltighetsbevis, det kan du få hos ett Västtrafiksombud eller butik.

Resa utanför zon A

Du kan ladda på kortet med pengar, så kallad kontoladdning, för att åka till platser utanför zon A. Eventuellt saldo ser du om du loggar in hos Västtrafik.

För att resa utanför zonen med en kontoladdning gör du en tilläggsresa genom att trycka T på kortläsaren innan du visar ditt kort. Du måste också visa kortet när du går av fordonet. Alternativt så köper du en biljett för den andra zonen i Västtrafiks app.

Så får du kortet

Västtrafik skickar ut informationsbrev, några veckor innan födelsedagen, till dig som ska fylla 65 med information om hur du får seniorkortet. Om du flyttar till Mölndal och är äldre än 65 kommer du också att få brev med information om hur du beställer kortet.

Om du redan har en registrerad e-postadress hos Västtrafik kommer informationen till din e-post. Kontrollera så det inte hamnat i mappen för skräppost.

Kortet kan beställas cirka 3 månader före du fyller 65, du kan göra det utan att ha fått informationsbrevet.

Om du får problem med kortet, kontakta Västtrafik.

Mer information

Västtrafik ser gärna att du stämplar ditt kort, men det viktigaste är att du hinner sätta dig så du reser säkert. Med hjälp av Reseplaneraren kan du planera din resa eller så laddar du ner Västtrafiks app.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad