Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate
Mölndals stads startsida

Seniorkort

Är du skriven i Mölndal och har fyllt 65 år? Då kan du få ett seniorkort som gäller på kollektivtrafiken inom Mölndals kommun.

 

Från 1 januari 2020 kommer villkoren för seniorkortet att ändras.

Läs mer om förändringarna i seniorkorten.

Var och när gäller kortet?

Kortet gäller för resor med kollektivtrafiken inom Mölndals kommunzon, samma som ordinarie biljett för Mölndal. Kortet gäller även för Flexlinjen och Närtrafik. 

Liksom vanliga biljetter gäller seniorkortet även till de hållplatser som är taxegräns även om hållplatsen fysiskt ligger i grannkommunen. Det gäller för hållplatserna Djurstensvägen, Lana, Norra Långebergsgatan och Södermalmsgatan.

Kortet gäller under lågtrafik, vilket är vardagar klockan 8.30 - 15.00 och 18.00 - 06.00 samt  dygnet runt på lördagar, söndagar och helgdagar.

Västtrafik ser gärna att du stämplar ditt kort, men det viktigaste är att du hinner sätta dig så du reser säkert.

Resa utanför Mölndal

Du kan ladda på kortet med pengar, så kallad kontoladdning, för att åka när det inte gäller eller för att åka till andra kommuner.

För att resa till annan kommun, till exempel Göteborg, med en kontoladdning gör du en tilläggsresa genom att trycka T på kortläsaren innan du visar ditt kort. Du måste också visa kortet när du går av fordonet. Läs mer om biljetter hos Västtrafik.

Så får du kortet

Västtrafik skickar ut informationsbrev till de som ska fylla 65 med information om hur man får seniorkortet. Om du flyttar till Mölndal och är äldre än 65 kommer du också att få brevet med information om seniorkortet.

Mer information

Du kan läsa mer om seniorkorten på Västtrafiks webbplats. Där finns även en reseplanerare där du kan planera din resa.

Om du får problem med kortet, kontakta Västtrafik.

Kontakt

Hjälpte den här informationen dig?

|

Dela på:

Senast uppdaterad 2019-09-30 10.10