Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Mölndals stads startsida

Nationaldagsfirande

Den 6 juni varje år anordnar Mölndals stad ett gemensamt nationaldagsfirande i stadsparken.

Från klockan 11.20 finns elever från Mölndals kulturskola på plats för att välkomna besökarna med stämningsfull musik och klockan 12 inleds det officiella firandet med flagghissning och fanfar.

Program för nationaldagsfirandet 2019

 • Kulturskolans orkestrar hälsar välkomna med musik.
 • Musik/drill med Mölndal Marching Band
 • Flaggan hissas till trumpetfanfar av Frida Lygner
 • Bohuslän Big Band uppträder tillsammans med elever från kulturskolan och solisten Johanna Hjort
 • Högtidstal av kommunstyrelsens ordförande Kristian Vramsten
 • Mölndals stads jämställdhetspris delas ut
 • Mölndals stads miljöpris delas ut
 • Dansuppvisning
 • Allsång

Programmet slutar klockan 13:30.

Nyheter 2019 - firandet fortsätter!

I år finns en hoppborg på plats under hela dagen och en rad foodtrucks med olika läckerheter:

 • La Chiva Food Truck
 • Jammin Jamaican Soulfood
 • Bolani-vagnen
 • Fika och grill i Gröna stugan

Från cirka 16 går vi in i firandets andra fas. Då fortsätter programmet med artistframträdanden, ansiktsmålning och möjlighet att släppa loss till liveband.

Så här ser programmet ut för eftermiddagen:

 • 15.50-16.00 Underhållning med Tobias Herbertzon
 • 16.00-16.45 Göteborgs pop-drottning Ida Redig med band
 • 16.45-17.00 Underhållning med Tobias Herbertzon
 • 17.00-17.50 Standup med Martin och hans vänner: komikerna Niklas Andersson, Kadir Meral, Katarina Alfredsson och Martin Johansson
 • 17.50-18.00 Underhållning med Tobias Herbertzon
 • 18.00-19.00 Dansa loss med dansbandet Trebello
 • 19.00-20.00 Släpp loss till 60- & 70-tals rock & blues med SGB Band

Ansiktsmålning erbjuds mellan 16.00-18.00
Konferencier mellan 16.00-20.00 är Tobias Herbertzon.
Eftermiddagens program genomförs i samarbete med ABF

Möt artisterna

Tobias Herbertzon är instruktör, konferencier och underhållare från Kungsbacka. Turnerar just nu med barnteater Alfons Åberg samt underhåller på föreningar/fester/företag och håller kurser i ukulele och linedance.

Ida Redig slog an något i Melodifestivalen med låten ”Allting som vi sa”. En sträng av stor, egenskriven pop på svenska. Låten blev genast en favorit och segertåget fortsatte genom landet på Diggilooturnén. Som final på året då allting hände fyllde hon helt på egen hand Stora teatern i Göteborg med ”For One Night Only”. Nu väntar större äventyr och våren innehåller flera nya släpp.

Niklas Andersson är högaktuell med "Medelmåttan från Hisingen" som gör dundersuccé inför slutsålda hus på Draken. Efter utmärkelsen ”Årets nykomling/genombrott” vid Svenska standupgalan 2012 har Niklas även skrivit manus till ett antal humorproduktioner på TV. Han har över 10 års erfarenhet som standupkomiker och har bland annat medverkat i nyinspelningen av TV-programmet "Släng dig i brunnen" 2017. Niklas uppträder regelbundet på Sveriges största standupklubbar och driver dessutom en egen klubb i Göteborg.
(Fotograf: Robert Eldrim)

Kadir Meral är inte bara krönikör, författare och föreläsare utan också en väldigt rutinerad komiker med snart 10 år i branschen. Kadir är Kungälvsbon som åker land och rike för underhålla på Sveriges scener. Han har en egen standupshow som heter "Ingen ko på isen". En humoristisk show om språk och kulturmöten.
(Fotograf: Nick Bernberg)

Katarina Alfredsson har varit standupkomiker i över 7 år och hon syns på flera av de största klubbarna i landet. Hon är tjejen som på ett rappt och humoristiskt sätt med mycket värme pratar om livet som lärare, tonårsmor och fru. Katarina driver en väldigt välbesökt standupklubb i Hovås.

Martin Johansson är Mölndalsbon med svart bälte i humor, som under sina snart fyra år snabbt har blivit en väldigt omtyckt komiker i standupbranschen när han driver med sig själv om att växa upp som adopterad i Sverige. Han far flitigt runt till Sveriges standupscener, bland annat till anrika Norra Brunn. Martin driver även en populär standupklubb i Kungsbacka och till hösten sätter han, tillsammans med bland andra Kadir, upp standupshowen "Dom kallar oss nysvenskar".
(Fotograf: Anton Nilsson)

Trebello är det lilla bandet med det stora soundet. Ett etablerat dansband för alla tillfällen, som bjuder
på dansvänlig mogendans med glädje och musikalitet. Repertoaren är en god blandning av dansbandsmusik, country, schlager, ballader, rock och pop.

SGB Band (Sten Gustavsson Band) är ett flitigt turnerande band som spelar 60- & 70-tals rock & blues, såväl eget material som tolkningar av Tina Turner, Janis Joplin, Cream, Free, Jefferson Airplane, Muddy Waters, Freddy King med flera. Sten startade bandet 2003 och medlemmar har kommit och gått. Nuvarande sångerskan Elizabeth Bergenstråhle kom med redan 2010, trummisen Calle Stridh 2013 och basisten Mats Glamhed så sent som i år. I december 2018 släpptes ett nytt CD-album med 10 låtar på Spotify som har fått fina recensioner.

Bohuslän Big Band är det kreativa storbandet som inte räds någonting i musikens värld. Med en väl avvägd balans mellan tradition och nytänkande strävar de hela tiden efter att ligga i framkant. Genom åren har det blivit en rad samarbeten med flera stora namn, bland annat Gregory Porter, Carla Bley, Joe Lovano, Vince Mendoza, Maria Schneider och Nils Landgren. Bandet har nominerats till en Grammis tillsammans med Ale Möller för albumet Pegasus. Under 2017 nominerades de i kategorin “Årets grupp” på P2:s årliga gala Jazzkatten.

Johanna Hjort bor och är uppvuxen i Göteborg. Hon kommer från en musikalisk släkt och har stått på scen sedan hon var liten. Som frilansande sångerska och artist, med rötterna i jazz och soul, medverkar hon bland annat i projektet Duetts där hon tolkar några av våra mest folkkära duetter tillsammans med Svenna Dahlberg & Erik Gullbransson. I juni står hon på scen tillsammans med Sweet Little Angels och Lollo Gardtman under Göteborgs bluesfestival. Hon har tidigare jobbat med storheter som Eric Gadd och La Gaylia Frazer och hyllat Ella Fitzgerald på Nefertiti i Göteborg. När Johanna väljer låtar blir det sånger med starka uttryck där sången berör.

Ladda gärna ner en affisch för evenemangetPDF!

Kontakt

Daniel Pawholm
Evenemangskonsulent
Kultur- och fritidsförvaltningen
0704-67 78 99
daniel.pawholm@molndal.se

Hjälpte den här informationen dig?

|

Dela på:

Senast uppdaterad 2019-08-15 08.52