Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Mölndals stads startsida

PelleKan städar hela stan

Mölndals stad har som ambition att bli Sveriges mest skräpfria kommun. Till vår hjälp har vi PelleKan och våra miljöhjältar men vi behöver också dig! Var med och plocka skräp och bli en miljöhjälte.

PelleKan plockar ett skräp om dán

Antar du utmaningen att plocka ett skräp om dan?

Stadens förskolor och skolor är med i skräpplockningskampanjen och plockar skräp runt skolornas område under april och maj månad. Barnen får då också lära sig om skräp, varför man inte ska skräpa ner och annat om att vara rädd om vår miljö. Skolorna kan också få besök av stadens miljöhjältar som kommer farande i sina mantlar och källsorteringsbilar för att hämta och sortera skräp tillsammans med barnen på plats.

Var med och plocka skräp

Din insats är viktig. Du som medborgare kan också medverka till att Mölndal blir en skräpfri kommun. Förutom att du inte skräpar ner kan du plocka skräp med bostadsrättsföreningen, grannarna, kompisarna eller arbetskamraterna.

Läs mer och beställ skräpplockarmaterial på http://www.hsr.se/vi-haller-rent från och med 12 februari men senast 25 mars.

När du beställt material hämtar du det hos teknisk kundservice, Skedebrogatan 1, Mölndal. När du har plockat sortera gärna skräpet efter material, lägg förpackningar i återvinningen och lämna brännbart på våra återvinningscentraler.

Under hållbarhetsveckan kommer våra miljöhjältar att vara ute och ta emot det ni plockat upp. Se programmet för hållbarhetsveckan för tid och plats.

Mölndals bästa städare

Vet du någon som är bra på att plocka skräp eller minska nedskräpningen kan du nominera till PelleKans pris, Mölndals bästa städare.

På den stora familjefesten i Stadshusparken den 5 juni presenterar vi Årets städare 2018 på stora scenen. PelleKan är på plats och massor av artister uppträder under kvällen.

Skicka namn och motivering, och gärna kontaktuppgifter till din nominerade person senast 18 maj till:

Mölndals stad, Daniel Labe, 431 82 Mölndal
eller mejla miljohjalte@molndal.se

Familjefest 5 juni

Skräpplockarkampanjen avslutas varje år med en stor familjefest i Mölndals stadshuspark på världsmiljödagen den 5 juni, Familjefesten PelleKan. Eventet är kostnadsfritt för besökarna och alla är välkomna till en härlig stund med musik, aktiviteter och grillning i sällskap av nära och kära.

Information om evenemanget publiceras i evenemangskalendern i god tid innan den 5 juni.

Fakta om skräpplockarkampanjen PelleKan

Kampanjen anordnas 2018 för 17:e gången i rad av Mölndals stad tillsammans med Mölndalsbostäder och sponsorer.

Figuren PelleKan är exklusivt framtagen och ritad av artisten Lasse Åberg för att vara kampanjens frontfigur. Fram till 2017 besökte PelleKan skolor och förskolor med en interaktiv föreställning om miljö och skräpplockning. Skräpplockarkampanjen fortsätter med en något annan inriktning där barnen och medborgarna kan bli miljöhjältar.

Kampanjen har sitt ursprung i Håll Sverige Rents Skräpplockardagar. Kampanjens syfte är att stärka svenskars miljömedvetande, motverka nedskräpning och främja återvinning av avfall. Läs mer på www.hsr.se

Kontakt

Teknisk kundservice
Tekniska förvaltningen
031-315 15 80 vardagar kl 8-12, 13-15
teknisk.kundservice@molndal.se

Akuta ärenden efter kontorstid
Till exempel vattenläckor, vattenavbrott, gatuproblem, fara för allmänhet:
031-87 18 00 (kopplas till SOS Alarm)

Hjälpte den här informationen dig?

|

Dela på:

Senast uppdaterad 2018-02-15 14.24