Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

MÖLNDALS STAD

Mölndals stads startsida

PelleKan städar hela stan

Mölndals stad har som ambition att bli Sveriges mest skräpfria kommun. Till vår hjälp har vi PelleKan, men vi behöver också dig!

PelleKan plockar ett skräp om dán

Antar du utmaningen att plocka ett skräp om dan?

PelleKan är frontfiguren när den årliga plockaskräp-kampanjen drar igång under våren. PelleKan besöker förskolor och skolor i Mölndal, Lindome och Kållered och gör en interaktiv föreställning för att lära barnen om sopsortering och nedskräpningens påverkan på djur, människor och miljö. Barnen plockar skräp runtomkring skolgårdarna. Skolor och förskolor får separat information om hur de bokar PelleKanen.

Var med och plocka skräp

Du som medborgare kan också medverka till att Mölndal blir en skräpfri kommun. Plocka skräp med bostadsrättsföreningen, grannarna, kompisarna eller arbetskamraterna. Läs mer och beställ skräpplockarmaterial på http://www.hsr.se/vi-haller-rent

När du beställt material hämtar du det hos teknisk kundservice, Skedebrogatan 1, Mölndal.

Mölndals bästa städare

Vet du någon som är bra på att plocka skräp eller minska nedskräpningen kan du nominera till PelleKans pris, Mölndals bästa städare.

På den stora familjefesten i Stadshusparken den 5 juni presenterar vi Årets städare 2017 på stora scenen. PelleKan är på plats och massor av artister uppträder under kvällen.

Skicka namn och motivering, och gärna kontaktuppgifter till din nominerade person senast 18 maj till:

Mölndals stad, Daniel Labe, 431 82 Mölndal
eller mejla pellekan@molndal.se

Familjefest 5 juni

PelleKan-kampanjen avslutas varje år med en stor familjefest i Mölndals stadshuspark på världsmiljödagen den 5 juni. Eventet är kostnadsfritt för besökarna och alla är välkomna till en härlig stund med musik, tivoli och grillning i sällskap av nära och kära.

Information om evenemanget publiceras i evenemangskalendern i god tid innan den 5 juni.

Fakta om PelleKan

Kampanjen anordnas 2017 för 16:e gången av Mölndals stad tillsammans med Mölndalsbostäder och sponsorer. PelleKan är exklusivt framtagen och ritad av artisten Lasse Åberg för att vara kampanjens frontfigur.

Kampanjen har sitt ursprung i Skräpplockardagar, en nationell kampanj som stiftelsen Håll Sverige Rent arrangerar årligen. Kampanjens syfte är att stärka svenskars miljömedvetande, motverka nedskräpning och främja återvinning av avfall.

Kontakt

Teknisk kundservice
Tekniska förvaltningen
031-315 15 80 vardagar kl 8-12, 13-15
teknisk.kundservice@molndal.se

Akuta ärenden efter kontorstid
Till exempel vattenläckor, vattenavbrott, gatuproblem, fara för allmänhet:
031-87 18 00 (kopplas till SOS Alarm)

Hjälpte den här informationen dig?

|

Dela på:

Senast uppdaterad 2017-06-09 13.12