Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate
Mölndals stads startsida

PelleKan städar hela stan

Mölndals stad har som ambition att bli Sveriges mest skräpfria kommun. Till vår hjälp har vi PelleKan och våra miljöhjältar men vi behöver också dig! Var med och plocka skräp och bli en miljöhjälte.

Logotyp för PelleKan

Antar du utmaningen att plocka ett skräp om dan?

Stadens förskolor och skolor är med i skräpplockningskampanjen och plockar skräp runt skolornas område under april och maj månad. Barnen får då också lära sig om skräp, varför man inte ska skräpa ner och annat om att vara rädd om vår miljö. Skolorna kan också få besök av stadens miljöhjältar som kommer farande i sina mantlar och källsorteringsbilar för att hämta och sortera skräp tillsammans med barnen på plats.

Var med och plocka skräp

Din insats är viktig. Du som medborgare kan också medverka till att Mölndal blir en skräpfri kommun. Förutom att du inte skräpar ner kan du plocka skräp med bostadsrättsföreningen, grannarna, kompisarna eller arbetskamraterna.

Läs mer och beställ skräpplockarmaterial på http://www.hsr.se/vi-haller-rent från och med 12 februari men senast 25 mars. Du kan självklart plocka skräp även om du inte anmält dig, vi har alla ett ansvar att alltid hålla rent.

När du beställt material hämtar du det hos teknisk kundservice, Skedebrogatan 1, Mölndal. När du har plockat sortera gärna skräpet efter material, lägg förpackningar i återvinningen och lämna brännbart på våra återvinningscentraler.

Du kan också bli en miljöhjälte

Du kan hjälpa till och plocka skräp vid ditt företag, bostadsområde eller naturområde och också bli som en av stadens många miljöhjältar. Anmäl dig, ditt företags eller din förenings skräpplockaraktivitet på www.hsr.se/vi-haller-rent. Det går självklart bra att hjälpa till att hålla staden ren även om du inte anmäler dig.

Ser du någonstans där det är skräpigt?

Om du inte kan plocka skräp men ser att det är skräpigt någonstans, tipsa då oss! Ta en bild och skicka till miljohjalte@molndal.se, skriv gärna vilken plats det gäller så gott du kan. Du kan också lämna tips om nedskräpning via vårt synpunktshanteringssystem där du kan markera platsen på en karta. 

Mölndals bästa städare

Vet du någon som är bra på att plocka skräp eller minska nedskräpningen kan du nominera till PelleKans pris, Mölndals bästa städare.

Skicka namn och motivering, och gärna kontaktuppgifter, till din nominerade person senast 18 maj till:

Mölndals stad, Daniel Labe, 431 82 Mölndal
eller mejla miljohjalte@molndal.se

Fakta om skräpplockarkampanjen PelleKan

Kampanjen anordnas 2019 för 18:e gången i rad av Mölndals stad.

Figuren PelleKan är exklusivt framtagen och ritad av artisten Lasse Åberg för att vara kampanjens frontfigur. Fram till 2017 besökte PelleKan skolor och förskolor med en interaktiv föreställning om miljö och skräpplockning. Skräpplockarkampanjen fortsätter med en något annan inriktning där barnen och medborgarna kan bli miljöhjältar.

Kampanjen har sitt ursprung i Håll Sverige Rents Skräpplockardagar. Kampanjens syfte är att stärka svenskars miljömedvetande, motverka nedskräpning och främja återvinning av avfall. Läs mer på www.hsr.se

Kontakt

Teknisk kundservice
Tekniska förvaltningen
031-315 15 80 vardagar kl 8-12, 13-15
teknisk.kundservice@molndal.se

Akuta ärenden efter kontorstid
Till exempel vattenläckor, vattenavbrott, gatuproblem, fara för allmänhet:
031-87 18 00 kopplas till SOS Alarm

Hjälpte den här informationen dig?

|

Dela på:

Senast uppdaterad 2019-01-25 09.21